Sommarlov


Det är bara att inse, hjärnan är överkokt av värmeslag och svetten rinner bara av att sitta stilla. Det är inte som gjort för att hålla bloggen vid liv. Andra saker som att bada, sola och dricka rosé på stranden lockar lite mer än att sitta vid datorn.

Så en paus får det bli! Återkommer i höst när dessa tomater har mognat på vår balkong.
Kram Therese

Strawberry daiquiri

Snart kan vi göra drinkar på våra egna jordgubbar, eller varför inte en jordgubbstårta.



Kram Therese

Med havet som granne

Man var helt enkelt inte tillräckligt snabb på detta huset, det är redan sålt... eller så var det så att bankkontot inte hade så många dollar att ge med sig av att man hade råd. Fint att titta på och drömma sig bort till iallafall. Huset ligger på Färingsö och fler bilder hittar du här.  







Kram Therese

Nytt år



Iallafall om man får se det till att jag idag har köpt en ny almanacka. Man känner sig lite som en student när man byter almanacka mitt i sommaren, som att ett nytt läsår ska börja snart.

I tankarna idag: sprutlackera matsalsbord + stolar, köpa ny taklampa över matsalsbordet, plantera om persiljan, packa inför helgen (ja men ibland krävs planering för att allt ska hinnas med), skriva i nya almanackan, sova.

Genomfört idag: Picknick efter jobbet på en klippa med en vän med en liten bebis.

Ja, så kan det gå. Utnyttja sommaren, ja men visst!
Kram Therese

Danmark, ljuvliga Danmark

Svensk almoge korsad med internationell country living, så beskrivs det danska sekelskifteshuset i Sköna Hem. Husägarna ville använda sina ärvda möbler, men utan att det skulle se ut som att de bor i stt föräldrahem. Nutidskänslan är viktig, samtidigt som de ville bevara det gamla.

Jag faller för köket med lampan över köksön och den nya spisen i gammal anda.  


Underbart skåp blandat med glas och barnens teckningar.


Härliga glasgörrar och träpanel på väggarna.

Kram Therese

Blå blå himlar och vatten

Många var vi som såg fram emot den varmaste dagen på året, och många var vi som sökte sig till havets svalkande bris. Fredagskvällen bestod av förberedelser inför lördagens picknick och grillning, och lördagsmorgonen startade med en löprunda i 25 graders värme. I skuggan. Svettigt, ja. 

Platsen för helgen var Fiskebäck. Det var sol, bad, vänner och gott att äta. 






Ytterligare två veckor på jobbet innan en söndagkväll som denna kan kännas skön och utan tanke på att behöva gå upp imorgon.
Kram Therese

Ciao ciao Italia





Denna sommarens semester kommer vi spendera i Sverige, förra året tog vi bilen till Italien och hamnade på detta slott i den norra delen. Helt fantastiskt, med underbara vyer och spännande miljö. Det var vinprovning, trerätters med gott vin och massa kärlek.  
Kram Therese

Ernst


Du har väl inte missat att Sommar med Ernst har börjat? Jag gillar oftast hans idéer, även om det ibland kan bli lite väl mycket mysfarbror över det. Men att han har roliga projekt och gör fina saker, ja det tycker jag verkligen. 

Idag har han visat sin fina örtträdgård. Något som han fick hjälp att bygga är en blomstege, som vi definitivt skulle behöva ha på vår balkong för att slippa ha allt på golvet eller på den lilla bänken vi ställt dit. Det får bli vårt sommarprojekt då kanske...!




Bilder från Hemmakanalen.
Kram Therese

Sommaridyllen



Nu på sommaren blir jag alltid så sugen på den lantliga miljön, det vita och fräscha som liksom passar sig så perfekt i sommarhuset. Bilden från Vakre Hjem & Interiör innehåller alla de sär detaljerna som gör sig så bra tillsammans.  

Kram Therese