Body balance

Mitt i veckan, body balance och flera plusgrader på termometern. Bilden kommer från Alvhem Mäkleri, härligt fina bjälkar och underbart öppen mellan kök och vardagsrum.


Kram Therese

Dagens kontor


Fabrikens tisdagstema: Min blogghörna.

Sin blogghörna alltså... ska jag verkligen visa en bild på soffan? Nej, tar den blogghörnan där jag skulle vilja befinna mig nu istället, vilket är någonstans i London. Bilderna är från Portobello, ett härligt myller av liv och rörelse som jag gärna hade bytt till mig mot spårvagnsgnissel. (Positiv var det ja... jo, det kommer!)

Idag en löptur till havet, härligt att andas in lite saltdoft efter att ha haft datautbildning hela dagen. En jordgubbsmilkshake på det och en timmes mer ljus på kvällen. Förhoppningsvis hjälper det till en snabb energi-boost. Nu tror jag minsann att det är dags för Leif GW i rutan;)
Kram Therese

Undanflykt

Men vad svårt det skulle vara att komma tillbaka till vardagen. Hade drygt tre dagars semester, och vad hände egentligen... jag ville ha mer:) Jag vill flytta till London nu, eller helst igår. Räcker inte att jag har bott där ett år, för det var faktiskt tio år sen. Eller så kan jag tänka mig New York. Thailand kanske. Köpenhamn funkar. Ibland längtar man ju bara bort.  

En vecka har gått sen vi kom hem, och jag är fortfarande helt slut på energi. Men det är då man ska blogga, eller...! Ja!

Inspiration och energi borde komma efter en kik hos all er andra. Hos mig idag får ni se två skålar som jag köpte på min favvo-affär. Dock undrar jag om jag verkligen ska kalla den favvo längre. Eller ja, kanske bara den i London som inte får kallas favvo. Anthropologie kommer de ifrån iallafall, och köpet var mer "jag-måste-ha-med-mig-nåt-härifrån" än nåt annat. Jag älskar skålarna, men hur många små skålar behöver man ha egentligen... jaja, det är väl som med skor, man får aldrig nog.

Önskar alla en trevlig måndag, och sen ska jag återkomma med ett positivt inlägg...!




Kram Therese

Tårta för 30

Idag firar vi mannens födelsedag. Han passerar tre decennium, och tar ett stort kliv in i vuxenlivet;)

Imorgon åker vi till London för att fira hela helgen lång. Och firar gör vi tillsammans med våra närmsta vänner. Det stavas kärlek:)




På återseende nästa vecka.

Kram Therese

Vägghängd

Fabrikens tisdagstema är bokhyllor/byråer. Jag väljer att fokusera på ordet hylla.

Vi letade länge och väl efter de perfekta sängborden, men hittade inga vi ville ha. När vi skulle tapetsera om i sovrummet, slog blixten ner och jag tapetserade snabbt in två hyllor som jag länge använt som extra kåp i köket. Letandet var över:)


Kram Therese

Something blue


Denna blåa lilla skålen har varit mormors, som blev mammas, som blev min. Den är perfekt till alla örhängen, som annars har en tendens att komma bort eller ligga lite här och var.

Idag har jag haft en lång kväll hemma. Åkte från jobbet redan vid fyra, och ska man inte iväg på något så känns det som att man har halva dagen kvar. På måndagar är det min favvo-pass Body Combat. Men fick inse att min fot som har svullnat till storleken av en fotboll inte skulle klara av det idag... hoppas på bättring snarast.

Men tack vare det, fick jag målat en dörr och packat inför resan till London. Dörren har blivit vit och planet lyfter på torsdag. Längtar.
Kram Therese

Planering på pränt

Idag har vi fått ner allt det där som vi pratar om och som svävar omkring i luften lite här och var, på papper. Den stora dagen kommer snabbare än vi tror, och en genomtänkt planering kändes som enda lösningen. En A3 per månad som är kvar, alla månader med ungeför lika delar post-it-lappar:)

Det är min veckas söndagsbild, för fler kika in på Fabriken.

Kram Therese

En nypa lyx

För ett tag sen var jag på Modemässan i Köpenhamn, och där fick man en sån här finfin goodie-bag. Jag är inte den som har skåpen fulla med designer-saker, så för mig är det lyx varje gång jag tar på mig mascaran från YSL.

Idag åker den definitivt på tillsammans med läppstiftet, tjejkväll med gamla vänner väntar. Några träffar jag regelbundet, andra har jag inte sett på nåt år.

Kram Therese

Gruppera mera

Jag är väldigt svag för bilder, foton och ramar. Därför har vi inte mycket väggplats kvar här hemma. Jag gillar dessutom att sätta ihop många tavlor på samma ställe. Fantasilöst kanske, och att jag möjligtvis har gått lite bananas på temat. Men det spelar ju egentligen ingen roll, jag gillar det vilket är huvudsaken:)

Här är en del av tavelväggen i vårt extrarum, en blandning av ordspråk och bilder men i samma typ av ram.



Idag får vi njuta av solen igen, skönt när det är fredag.

Trevlig till till er alla:)
 
Kram Therese

Plötsligt händer det

Vet inte vad som hände häromdagen. Helt plötsligt var symaskinen framme, och en stund senare var denna brödkorgen klar. Jag älskar att sy, men maskinen har jag inte haft framme på evigheter. Blir liksom ett projekt varje gång den ska fram, och då händer det bara inte.

Tyget hittade jag på second hand, och jag föll för det stora rosmönstret i kombination med färgställningen i grönt och beige. På insidan har jag satt ett randigt tyg som kändes som en bra kombination med yttertyget.


Mitten på veckan, fler arbetsdagar har gått än vad som är kvar. Kom ett gäng snöflingor idag, som tur är så regnade de bort redan en stund senare. Så kanske får man ha Converse imorgon igen:)
Kram Therese

Och nåt att gå på

Det är med golv som med skor: en outfit med fel skor blir bara så... fel. Jag är väldigt svag för träplank, och det är vad jag hade valt om vi hade lagt golvet hemma själva. Det var redan klart när vi flyttade in. Vi har sånt där standard parkettgolv i alla rum, förutom kök och badrum. Visst är det fint, men kan kännas lite tråkigt och opersonligt på nåt sätt.

Har på senare tid upptäckt svart trägolv, och jag tycker att det är grymt snyggt. Men ingenting går väl upp mot ett gediget, gammalt, vitt trägolv:) Så mina golvdrömmar är väl på varsin sida om färgskalan kan man säga, men jag hoppas att jag snart kan få ha båda.



Båda bilderna kommer från Alvhem. Fler golvinspirerande inlägg hittar du på Fabriken!
Kram Therese

Alla blickar neråt

Nu är det tre månader kvar, dags att lägga in nästa växel. Imorgon ska jag på fotbehandling, sedan fortsätter förvandlingen mot att stå brud sakta men säkert.

Vi har kommit långt i planeringen, mestadels bara roligheter och små-pyssel kvar. Sånt där som att välja skor till exempel... tog hem två par för säkerhets skull. Mannen tycker om de med spets mest, och det lutar åt att det blir dem även om jag kanske hade valt rosetten själv. Bekvämligheten får gå först i detta läget, måste ju tänka på att de ska hålla både genom utomhusvigsel på klippor och bröllopsvalsen.

Kram Therese

En krona för en krona

Vi har en spargris, tyvärr har den en tendens att liksom aldrig växa... mannen lägger i, jag tar. Alltid behöver man mynt till nåt, om det inte är tuggummi så är det en liter mjölk eller en enkel på vagnen.

Jag antar att jag måste sluta med det om vi ska få ihop till det där huset som vi har spanat in. Planen är att en vacker dag knacka på med en säck pengar och be dem som bor där nu att flytta...!


Denna veckan har det varit mycket husprat, dels för att vi totalt har tröttnat på våra grannar och dels för att solen börjat lysa och därmed gör sig avsaknaden av trädgård påmind.

Därför blev sparbössan min söndagsbild. Spana in Fabriken för fler bidrag.

Kram Therese

Det knoppar sig

Fick några knoppar över, eller rättare sagt: Jag köpte knoppar som inte funkade att sätta på den brädan jag hade tänkt. Så de hamnade i en skål istället.



Härliga, underbara lördag. Jag mår bra, solen skiner och jag har gått en lååång morgonpromenad. Idag skulle vi haft vänner på middag där vi tjejer skulle titta på medan grabbarna slavar i köket. Den är inställd pga sjukdom, men jag tror att uppdelningen är klar ändå: mannen lagar, jag slappar med ett glas.

Ha en skön helg alla ni underbara.
Kram Therese

En vändning

I veckan har jag vänt blad i almanackan med fjärilar. Ser nu när jag skulle lägga in bilderna att jag var lite väl ivrig när bilderna togs... bladet visar april. Men man ska tänka framåt, eller hur var det:)



Efter träningspass, ett gäng färska räkor, lite kärlek och lite vitt vin är iallafall jag redo för helg. Är ni?

Kram Therese