My bag

En impulslunch som ledde till impulsbesök på favvo-vintagebutiken som ledde till impulsköp som ledde till min nya favoritväska all categories.

Impuls är alltså bra. Ibland...!
Kram Therese

Supesglas

När min mormor och morfar flyttade från sitt hus, var jag inte sen att vara där och plocka godbitarna. Bland annat dess glas, som de fick i bröllopspresent och har i alla möjliga och omöjliga storlekar. Just denna variant av glas kallar morfar för "supesglas" på äkta bonnavästgötska (lägg alltså till ett litet läsp- eller sch-ljud på s:en).

Idag använder jag dem till likör, i detta fall den mycket goda Sheridan men några isbitar i.


Kram Therese

Kedjereaktion

Tavlor har bytt plats, tavlor har tagits bort, tavlor har tillkommit. Ett resultat av att vi förstorade några bilder från vår New York-resa. Det ena ledde till det andra skulle man kunna säga, men rotation förnöjer eller hur var det...?!
Inte för väggarna kanske som numera har några extra spikhål, men jag antar att det är jag som får spackla vid eventuell flytt och då har jag endast mig själv att skylla.

Idag har dessa två underbara krokar borrats upp i sovrummet. De kommer från Anthropologie.

Kram Therese

Ge mig choklad och jag skall äta upp den

Vi hade mannens syster på besök i lördags, hon var hemma över helgen från Stockholm. "Köp lite fika när du ändå handlar" var instruktionen jag fick, och det blev Ballerina med kladdkakesmak och en vetelängd. Fantasifullt så det förslår... I fredags på Ikea fick vi med oss en mörk chokladkaka och en påse Dajm från matshopen utanför kassorna. Dessutom åkte jag på avstämning igår på Ica som innebar en chokladkaka som belöning.

Hela jag förvandlades till choklad.

Kram Therese

Diary




Denna underbart vacka skrivbok köpte jag i på Anthropologie i New York. Jag kan bara ha den liggandes framme och titta på den, så fin tycker jag att det är.

Men jag känner ändå att jag vill fylla den med något meningsfullt, kanske ska det få bli min inspirationsbröllopsbok...!

Kram Therese

Sneek a peak

...på balkongen. Det är lite småfix kvar, som till exempel plantering av fler blommor och örter, ett bord och "lull-lull". Men nu är helgen över och jag får inse att tiden inte räcker till allt man vill, utan nu får vi landa lite i att vi kan vara där ute och bara känna in läget. Golvet är vitt efter alla turer kring det och det nödvändigaste i möbelväg har införskaffats.

Efter löprundan igår har jag hunnit sitta där och läst, jag har myst med mamma i telefonen och jag har njutit av ett glas rött i solnedgången. Nu ser jag fram emot sommaren och alla kvällar jag ska spendera där. 

Två bänkar från Ikea som oljats in för att få en mörkare färg, dynor från Ikea, kuddar från vår gamla soffa (som ska få nya överdrag så småningom), kudde i säckväv med stryka-på-bild, pocketbok "Mord.net"



Turkosgröna gamla flaskor, loppis, den ena med en ditklistrad fjäril från Panduro, trälådor Ikea, texten har jag skrivit med stämplar från Anthropologie.

Pelargoner i lerkrukor med ditstämplad text. 

Skyltar, den turkosa är retro och den i trä har jag gjort själv med sand och snäckor från Nya Zeeland.

Kram Therese

Grillpremiär!

Äntligen, äntligen, äntligen! Grillen som jag gav till mannen när han fyllde år i mars har anlänt och den blev ihopskruvad igår. Igår hade vi annat för oss, men idag så har det både marinerats och grillats. Varsin köttbit fick vi, med ett stort lass sallad och bearnaisesås. Till det ett smakrikt glas rött såklart.


Snart även med blommor i krukan...!
Kram Therese

Rakt in i väggen

Målet idag var att löpa i en och en halv timme. Löptiden var mer viktig än distansen. Göteborgsvarvet gömmer sig bakom knuten, och då gäller det att hålla igång benen hela loppet på dryga två mil.

Jag tror jag sprang lite för fort, jag höll inte riktigt hela vägen. Klockan stannade på 1,22, och jag tänkte tanken att springa ett varv eller två runt kvarteret innan jag stannade men jag varken orkade eller hade lust. Det är det som är det farliga med långa lopp för mig, att jag håller ett för högt tempo från start. Om jag då dessutom känner mig pigg i benen och stark i övrigt, så håller jag det tempot utan att tänka på att det ska hålla en bra stund till.
Men då springer man rakt in i väggen istället, helt utan förvarning. Förra året hände det mig när man viker av från Avenyn och in på Vasagatan med endast ett fåtal kilometer kvar, där sinkade jag min chans att hamna under två timmar. Det ska inte upprepas i år...!

Summa summarum av är att jag ändå är nöjd, en och en halv mil stannade gps:en på och det innebär att jag är otroligt värd att sitta ner resten av dagen.

 

Kram Therese

Kaffepaus

Igår inhandlades möbler till balkongen, idag ska de oljas och fixas till. Och efter det är det bara "lull-lullandet" kvar, alltså det jag gillar allra mest och kan hålla på med i evighet. Ett paket från Panduro har kommit, och en början på blomsterplanteringen har tagit fart. Mellan varven krävs ju dock en paus, kaffet intas idag i min alldeles egna mugg från Anthropologie och en bukett tulpaner åkte med hem från Ica.

Kram Therese

Time for...semester?

Varje lördag får man bilagan Två Dagar tillsamamns med GP. Och med jämna mellanrum är det Timo Räisänen som har skrivit krönikan på sista sidan. Jag läser sällan krönikor, men det finns några få skribenter som jag gillar att läsa och däribland just Timo. Jag har alltid gillat honom, men sedan jag såg honom live på P3 Guldgalan i januari tillhör han en av mina favoriter bland både musik och som offentlig person.

Idag har han skrivit en väldigt träffande krönika. Jag känner igen mig i vartenda ord. Han beskriver hur han fick hjälpa till i trädgården när han var liten från första dagen då solen visade sig på våren. Hur han nu planerar sin egen trädgård, och vad han ska prioritera. Hur fantasin springer iväg, och helt plötsligt står han där med hundra projekt som helst skulle varit slutförda igår, men så blir allt halvdant. Däremellan ska han få in tid med familj och semester, att turnera och skriva på nya skivan.

För mig gäller ungefär samma sak just nu, för många projekt och för lite tid. Trollspöet skulle komma väl till pass nu. En sak i taget var det, eller en sak per helg...!
Kram Therese

Kvällsmat

Jag vet att det är frukostdags nu och en hel dag kvar tills det är dags för kvällsmat, men jag missade helt att lägga upp smoothien vi gjorde igårkväll. Den blev fantastiskt god, och trots stormen som blåser ute så känns det väl som att just smoothie är ett säkert "nu-är-sommaren-snart-här"-tecken.

Denna är gjord på mango, banan och lite mjölk.

Kram Therese

Wineyard







Både jag och mannen är förtjusta i vin i allmänhet och rött vin i synnerhet. I somras tog vi bilen till Italien, bodde på slott med vingård och åkte runt i delar av Toscana. På vägen hem körde vi bilen fullpackad med Italienska pärlor, och väl hemma fick vi införskaffa vinställ modell större för att få plats med alla flaskorna. Det som syns lite på bilden är inte mindre än sju stycken vinställ från Ikea som sträcker sig från golv till tak. Om det är fullt? Njae, varje helg försvinner någon flaska och påfyllnadsgraden går väl inte i samma takt kanske.

Tavlan är en handmålad bild från Cinque Terre på Italiens västkust. Det är små fiskebyar som är sammansatta med gångväg utmed klipporna. Utsikten är enastående och om man lider av svindel är en promenad mellan dessa byar inget jag rekommenderar. Men av alla ställen jag besökt världen över, är detta ett av mina absoluta favoritställen. Så mycket favoritplats att bilden du ser ovan som vi tog på väg in i den nordligaste av byarna numera återfinns på mitt Visa-kort.

Idag är det fedag, och då får man njuta av ett glas. Eller två.

Kram Therese

Salle de bain

Ett litet stilleben i vårt badrum. Det ändras lite med humöret, ordspråket i ramen ändras när ett annat är mer passande och ljuset byts ut när det brunnit ner, det har även stått orkidéer där i omgångar som är fint men svåra att hålla vid liv i mörkret och fukten som blir där inne...!

Tavelram "typ" Ikea, doftljus Ilva, ask med tvål Anthroplogie, liten spegel från marknad i Shanghai.











Kram Therese

New York and the spring

Längtar tillbaka.


Trodde att det skulle räcka med att det hade snöat igårnatt, men imorse fick man skrapa bort ett flera centimeneter tjockt lager av... ja, av vad? Regn som fryst till is som sedan blivit frost?! Nä, nu får det vara slut på det, värsta vintern i pendlingssyfte i mannaminne måste ta slut. NU!

Tittar ut genom fönstret och ser en klarblå himmel, hoppas det består ända in i oktober.

Kram Therese

Tulips


Underbart vackra tulpaner i ett fint träkärl
möts man av på första sidan av Vackre hjem & interiör. Eftersom jag har i stort sett alla inredningsmagasinen hemma redan som fanns i hyllan på Ica, var det denna tidning som fick följa med mig hem. Och fler gånger lär det bli. Inspiration till tusen, och fina bilder att titta på. Att tidningen dessutom är både tjock och tryckt på fint matt papper gör inte saken sämre.

Kvällen har spenderats i Linné på ett fik med en vän, de sista slantarna var ju tvungna att ta slut innan de nya kommer in på fredag...!

Trevlig kväll till er alla.
Kram Therese