New York, New York



Nu drar vi till det Stora Äpplet!

Kram Therese

Get framed



Bilderna är från vårt extrarum. Det tog lång tid innan vi bestämde vad vi skulle ha där. Det har varit allt från förvarings/skräprum till gästrum till träningsrum. Nu tror jag vi har hittat en gyllene medelväg med lagom mix av vilorum och kontorsdel.

Ena väggen målades i den mörkaste gråa nyansen jag kunde hitta, byrån är farmors gamla som jag har målat gul, tavelramarna är vitmålade med motiv från min inspirationsmapp, och de små tingen som står på byrån som knappt syns på bilden är ett brädspel från Kina samt två gamla syrullar.  
Kram Therese

Veckans Alvhem

Kram Therese

Kitchen needs

En smak av Italien är lite temat i vårt kök. Olivoljor, pasta och kryddor från södra Europa.

Självklart har vi svenska klassiker som Mariekex och Höganäskrus också...! 

 
Kram Therese

Where to place all your luggage



Får man inte plats i förrådet så placerar man enkelt en träplanka på dem och vips,
så har du ett avlastningsbord!


Bild: hittad på internet, sparad i min inspiratiosnmapp utan källhänvisning.
Om nån vet var den kommer ifrån, hojta till!

Kram Therese

Gör om, gör rätt

Att måla vitt på tryckimpregnerat trä krävs en del förbehandling så som att slipa noggrant och grundmåla. Jag missade ungefär ett och ett halvt steg. Slipandet stod mannen för, och grundmålningen stod ingen för. Jag bara målade. Resultatet: Impregneringen blödde igenom den vita färgen och plankorna är typ brun/grön/gul-smutsiga.

Tur är att vi bara gjort hälften, men ändå. Det finns ingen annan utväg än att börja om från början igen. Så kan det gå när man som jag är lite för ivrig.

Slutdatum på projekt: verkar inte bättre än framåt sommaren. 

 
Kram Therese

En helt vanlig dag i köket



Jag älskar att sy och lärde mig det innan jag kunde gå. Numera går det visserligen i perioder, det kan ibland gå mpnader utan att symaskinen står framme men när den väl har åkt fram så tar det ännu fler månader innan den plcokas ner. Tyvärr har vi inte så stort att jag kan ha en egen syhörna (som jag faktiskt hade i vår förra lägenhet).

På projektstadiet nu ligger en hög med kuddfodral, och när de blir klara...ja, det får vi se. Oftast så är det själva görandet, inte färdigställandet, som jag är duktig på. Det kan vara att det fattas en knapp, en söm som ska overlockas eller nåt annat litet som fattas innan det är helt färdigt. Ändå lyckas jag tröttna och det blir aldirg gjort. Jag har försökt med massa olika knep för att få saker användbara, men det tycks inte hjälpa. Det slutar alltid med att jag är så ivrig att börja med nästa grej, att jag glömmer av den första.

Men det kanske är det som är själva grejen också, att själva utförandet är viktigare än resultatet.
Kram Therese

Globetrotter breakfast



Min favoritmugg till frukostaffet kommer från Starbuck's i Hong Kong. Vi testade några andra både lokala kafeér och större kedjor, men alla vägar bar ändå till Starbuck's under en två-veckors vistelse i en av världens mest spännande stad. Här hemma kommer kaffet från vår kaffemaskin från Bosch, det känns lyxigt efter alla år av blaskigt bryggkaffe.

På söndagar när frukosten kan dra ut på tiden ända till lunch, brukar jag göra lite extra gott. Idag har jag gjort äggröra på bacon, keso, ost och oregano. Till det en sallad med avokado och senaste numret av Vagabond

Så passande att de hade ett stort repotage om New York, där kommer jag nämligen att spendera min påskhelg tillsammmans med mitt hjärta. 
Jag gillar allt med Vagabond, jättefina repotage, vackra bilder och intressanta resmål. Dock kan den kännas lite dyr, ett lösnummer kostar 69 kr. Vill du komma undan lite billigare ska du skaffa en prenumeration på Tidningskungen, tre nummer för endat 99 kr.  

Trevlig söndag alla!

Kram Therese

Ansiktslyft


Ser ni skillnaden? Gardinstången har åkt upp ca 20 cm, vilket lyfte hela rummet. Dock synd set tyvärr inte lika väl på bild som i verkligheten.
Lampan byttes helt oväntat ut, och ett nytillskott bland blommorna som vi fick av vårt besök idag hamnade på fönsterbrädan. Kvar är småpysslet som får vänta till imorgon, jag var bara ivrig att ta bilder (dumt jag vet, för nu syns alla skavanker så som att sladden på gardinstången inte är tillräckligt gömd).  

Planen var att de bygglamporna jag köpte tidigare idag skulle sättas upp på balkongen. Jag glömde bara den lilla petitessen att så jag ville ha dem uppsatta inte gick med just denna lampmodellen. Så vad göra? Vi testar att sätta dem i vardagsrummet, och det var ju helt klockrent! Så jag slapp den fula lampan som jag bara inte hittat en värdig ersättare till, men jag får istället gå ut på jakt efter lampa till balkongen. Men det får bli ett senare projekt.



Kram Therese

It's a lamp, in a house

Finfina bloggen It's a house har just nu en tävling där man kan vinna en bordslampa från EM. Lampan du kan vinna heter Sprida och finns i vit och svart. 

 

Om jag vinner lampan skulle jag placera den på min gulmålade byrå som tidigare har stått i farmors stuga, där skulle den göra sig perfekt! Det känns som att det är något som fattas och lampan på den vänstra sidan av byrån skulle göra denna vy komplett.

Kram Therese

H&M Shoes



Jag och en vän hade diskussionen häromdagen ni vet när man "måste" köpa nåt, när man blir lite förälskad i det man ser och är beredd att offra hela sitt sparkonto för. Hon hade den upplevelsen med en blus från Weekday, och från att inte vetat att den existerat innan hon gick in i affären så kan hon numera inte leva utan den. Och det är ju frågan man får ställa sig vid sådana tillfällen... kan jag leva utan denna?

Jag sa att det var längesen jag fick en sån känsla, många gånger som jag hållt i nåt jag tycker är snyggt men ändå slutat i icke-köp. Men så hände det igår! Vi hade lite tid över efter att vi ätit thai på lunchen, och vi hamnade på H&M. De andra skulle kolla in Garden Collection och jag skulle inte ha nåt.

Men! Där stod de! Skorna jag har letat efter! De är perfekta! Så de står numera i min hall och bara väntar på att bli använda.
Kram Therese

Vinfingrar

Idag hade jag världens finaste vän på besök. Hon är hemma en snabbis från London och valde ändå att spendera en hel fredgaskväll hos mig.

Av den anledningen ville jag byta ut de numera bruna och vissnade krokusarna i köket till något finare och lite färggladare. Dock försvann tiden på lunchen både idag och igår, så något nytt hann inte sättas i glasen.

Jag plockade upp henne efter jobbet och innan vi svängde in hos mig tog vi vägen om Ica och lösgodishyllan. Maten och vinet var redan inhandlat, men efterrätten saknade jag inspiration till vid handlingstillfället och suget var på just smågodis, så det fick bli det.

Kom då på mina sorgsna blommor och köpte ett gäng påsklökar när jag ändå gick förbi dem. När vi kom hem fick de dock stå kvar i sin papperspåse i väntan på bättre tider, jag tänkte tills imorgon eller så. Kvällen sprang förbi med skratt, kycklingpesto och rött. Min vän åkte hem och jag fick se påsen med blommorna. Istället för att låta det sunda förnuftet tala, så började jag härja runt med dem. Istället för att fylla tre glas, fyllde jag fem.
Istället för att invänta mors gröna fingrar som kommer imorgon, tog jag tag i detta fylld av vin. Istället för att gå och lägga mig, tog jag tag i detta att uppdatera här. Förnuft och känsla, två ej synkade ting. Godnatt!

Kram Therese

Fredagsgott



Maränger med mascarponekräm, hallon/vindruvor och choklad. Kära kollegan har bakat, yummie!
Kram Therese

Lantlig köksidyll

Min sommarstugedröm fortsätter. Undrar om kanske det cremefärgade Smegkylskåpet skulle passa bäst av alla färgerna här...?"












Kram Therese

Dagens fynd

Jag gillar IKEA, men deras tallrikar som de har i alla färger är bara för... tråkiga. Har haft dem sen jag flyttade hemifrån, och när jag träffade min nuvarande så hade han likadana, i exakt samma färg! Så det får väl anses vara ett hrm, sammanträffande.

Jag är hur som hlest väldigt trött på den beiga färgen, och "finporslinet" tas endast fram till väl valda tillfällen då de kräver handdisk. Idag var jag en sväng på Emmaus på lunchen, och dessa finfina tallrikar fick följa med hem. Fyra stycken välvårdade för 50 kr. 

 

Kram Therese