Dukat som en dröm

Kan jag säga samma som förra fredagen…?! Ja det kan jag;) Thank god it’s Friday!

Varje dag känns som en minut, så fort går det. Jag fattar inte vart all tid tar vägen. Den där pre-marriage-tiden som skulle vara så mysig och rosaskimrande och härlig och full av mysiga stunder… det är såklart supermysigt mest hela tiden, men det är mycket smådetaljer och pyssel som man kanske inte tänkt på eller brytt sig vidare värst mycket om innan.

Igår kom vi i alla fall fram till att jo, vi ska ha en ”båge” eller vad det kallas, den man har bakom brudparet vid middagen. Men vi ska göra en liten annan variant, och det innebär bland annat att skicka ut pappa i skogen och hugga björkar. Men det gör han ju så gärna, eller hur…!

Visst är dessa bilder helt underbara? Vår dukning kommer kanske inte vara riktigt så fullständig, men inte långt ifrån. Har samlat ett gäng udda vaser, lagt i snäckor i några, knutit spets runt några, hampasnöre runt några, några ska ha rosor, några ska ha pioner… ja, ni fattar:)



De första bilden är en del av vaserna som ska vara med på vår dukning, och de andra bilderna har jag hittat på Ruffled.

Nu tar vi helg!

Kram Therese

Gröna rummet

Jag hängde inte riktigt med igår med tisdagstemat på fabriken, så det får helt enkelt bli ett onsdagstema för mig istället. Det handlar om utomhus: trappan, verandan eller balkongen.

Här finns det en härlig balkong som är som vårt extrarum ena halvan av året. Dörren dit ut står nästan alltid på vid gavel, och växterna trivs som fisken i detta inglasade och varma rum.

Undra om jag försöker mig på nåt rekord i antal bilder i ett och samma inlägg... och jag vet ju så väl att "välja bort är också att välja", men jag kanske är för trött för att sortera bort. Så istället för att fortsätta vara vaken vi datorn, tänker jag flytta mig till sängen.

God natt på er:) 



Kram Therese

Enochfemtiosju

Jag slog inte endast mitt egna personliga rekord, jag slog det viktigaste rekordet: mammas personliga rekord. Efter fem års slit och ständiga besvikelser över att hon har vunnit över mig, lyckades jag äntligen. Detta innebär även att jag spräckte två-timmarsbarriären, och det får väl också ses som en seger.
tre rekord i ett alltså, underbart:)

Efter det lyckade Göteborgsvarvet spenderades kvällen med pizza, vin och bästa vännerna på besök. Idag hade jag sett fram emot sol och värme, som de har lovat hela veckan på vädret... istället ser jag en gråmulen himmel och träden som svajar av den starka vinden.

Min söndagsbild, joggingskorna som tog mig runt 2,1 mil igår. För fler bilder, kika in på Fabriken.

Kram Therese

Thank god it's...

Sällan har jag varit så nöjd med att det är fredag. Trots hyfsat turbulent och halvsegt på jobbet, så går tiden otroligt fort med allt vad bröllopsbestyr heter. Tre veckor kvar imorgon. Kan inte riktigt fatta att det är sant.

Helgen kommer att bestå av att göra festprogram, springa ett göteborgsvarv och umgås med en kär vän som helt oväntat kom hem från London igår. Ikväll har blivande mannen svensexa. Stackarn trodde att vi skulle ha en kärleksfull hemmakväll med uppladdning inför varvet imorgon… men han har nog redan blivit kidnappad;)

Bilder från vår matsalsdel, ibland räcker det att ta in en kvist från ett träd för att pigga upp lite.




Happy Friday everyone!

Kram Therese

Varmt om hjärtat

Veckans tema på Fabriken är en kär pryl. Och det finns ju en hel uppsjö av kära prylar hemma, men den prylen som jag inte skulle klara mig utan måste vara symaskinen. Utan den skulle jag nog känna mig ganska halv på nåt märkligt sätt.

Denna gamlingen har jag fått av farmor som hennes mamma eller vem det var som har haft den tidigare. Om jag syr nånting så håller jag mig vanligtvist till lite modernare varianter, men eftersom de klarade sig förr med att trampa runt nålen med hjälp av fötterna så borde väl jag egentligen göra det också;)




Kram Therese

Dagen efter

En dag i förra veckan hade jag och mamma en riktig shoppingtur, varken min eller hennes plånbok slapp undan för vår framfart. Ett av mina köp är denna klänningen från Indiska och Jade Jagger. Tanken är att jag ska ha den dagen efter att jag har blivit fru, på den där brunchen då alla samlas igen för att bara umgås och ha det gott.

Kändes som den perfekta klänningen tills jag kom hem och kom på att mannen min kommer att ha blått på sig... men som han sa så behöver ju inte kläderna matchas, så länge vi matchar varandra:) Yes, det är kärlek ja.


Kram Therese

Tjugosju

Så många dagar är det kvar nu. Ojoj, tiden går fort.
Helgen har bestått av bröllopspyssel, bröllopspyssel och bröllopspyssel. Allt för att kunna vila hela sista veckan innan, för vem vill gifta sig med svarta ringar under ögonen...?!

Träskyltarna är en del av det som är typ halvklart... men att kunna bocka av en halv uppgift är väl bättre än att inte kunna bocka av den alls. Speciellt som resten av uppgiften inte ska göras av mig;)



Fortsatt trevlig söndag på er, det lilla som är kvar:)

Mitt bidrag till Söndagsbilden på Fabriken.

Kram Therese

Gott för näsan

Lördagmorgon, veckans härligaste känsla näst efter fredagskänslan. Morgonpromenad, långfrukost med GP och Nyhetsmorgon, en väldigt bra start helt enkelt och fortfarande har man hela helgen framför sig.

Senaste tillskottet till parfymhyllan: Daisy från Marc Jacobs. Presenten från svärmor som gör mig glad varje dag när jag använder den. Eller ja, man kanske inte får kalla henne svärmor riktigt än... har ju trots allt inte sagt ja än;)


Kram Therese

Får det lov att vara en blomma

Gjorde stora loppisrundan igår. Kom hem med ett gäng vaser i olika former, storlekar och färg.

Standarddukningen på restaurangen där vi ska ha bröllopet innehåller en vas med en murgröna. Inte jättehett kände jag, så för en billig penning tänker jag pimpa dukningen med lite blommor och vackra vaser. En sak att bocka av på listan:)


Kram Therese

En (1) månad


Idag är det på dagen en månad kvar tills jag blir Fru. Så att huvudet är fullt med bröllop och fixande inför det får ni helt enkelt ha överseende med:)

Jag har hunnit skaffa en liten solbränna som gör att det är vitt där förlovningsringen sitter. Vilket ju inte i sig gör någonting, men igår lämnade vi in ringarna för puts och gravyr så istället för att se härligt soon-to-be-wife-ig ut så ser jag sorgligt nyskiljd ut...! Huvudsaken är att jag själv vet om att jag ska gifta mig eller;)

Bilden står i vårt badrum och påminner oss varje dag om att alla är perfekta på sitt eget vis. Varsågod, dagens visdomsord!
Kram Therese

Äta eget

Tomater, gurka, smulbär och örter...drömmen om en grön balkong börjar infinna sig. Så fort värmen kommer, öppnar vi upp dörren till balkongen och genast känns de som att vi bor så mycket större. Ett extrarum som vi använder att äta kvällsmat på och att bara njuta av solnedgången.  




Kram Therese

Love in NY

En väldigt stark och tydlig trend bland alla mina vänner tycks just nu vara att åka till New York. Jag längtar dit, den toppar definitivt min lista över favoritstäder. 

För lite mer än ett år sedan var jag där med min blivande, det var där vi förlovade oss och där vi köpte denna reg-skylten. När vi skulle sätta in annonsen i tidningen ringde den kvinnan som hade hand om annonserna upp mig enbart för att fråga hur det var i New York nu för tiden. Hur vädret hade varit och vilka sevärdheter vi hade kollat på. Hon hade varit där tio gånger sedan hon var där för första gången nångång i början på 80-talet, och New York är även för henne favoritstaden över andra.



Söndagsbilden på Fabriken
 

Kram Therese

Yellow love

Vårt bröllop närmar sig med stormsteg... och vi är inne i slutfasen av planeringen. I veckan har jag provsatt frisyren, och vi har varit ute på Björkö där vi ska gifta oss för att sätta de sista detaljerna med restaurangen.

I helgen blir det att färdigställa festprogram, meny och lite annat småpyssel. Mysigt och härligt att få drömma sig bort lite, för det är så det känns när vi håller på. Något som egentligen är ganska overkligt och något som bara andra gör, men samtidigt så känns det otroligt spännande och pirrigt.

Fick se dessa bilder idag och blev så glad av dem att jag måste visa för er. Vi kommer inte ha minsta gnutta gult på vårt bröllop (förutom solen då som kommer att lysa klart och glatt från himmelen), men detta var väldigt uppiggande och energigivande! Bloggen och resten av inlägget hittar du här.  




Önskar alla en trevlig helg:)

Kram Therese

Färgklick i vitt

Idag njuter jag av vaniljyoghurt med hallon och mango. Till skillnad från senaste dagarnas inte-så-nyttig mat;) Men hinner man inte laga mat, vad gör man då? Jo, då åker man till McDonalds inte mindre än tre gånger på fyra dagar.

Tallriken är från Ikea, men för väldigt längesen... mormor köpte dem säkert på 60-talet. Skeden köpte jag på Portobello i London, jag älskar de besticken! Tror dock inte att de är gjorda för att bli körda i maskin. Men jag tar det som en ursäkt för att åka till London snarast igen.

Kram Therese

Same same...

... but different. Sprejade två olika pinnstolar med samma billack och ställde på balkongen. Ville haft dem starkt rosa egentligen, men inte ens verksta'n kunde få fram det... så efter mycket velande så blev det grönt. Men de är lika sköna, eller hårda (?), att sitta på ändå. En kudde på varje gör susen.




Kram Therese