En dörr

Just nu är jag lite ledsen över min icke-aktiva budgivning på en dörr på Tradera. Rättare sagt: den gick ut försent på kvällen och då sov jag redan. Planen var att göra en sänggavel. Bilderna har jag hittat på olika bloggar, som den dåliga bildspararen jag är så har jag inte skrivit ner var... ber om ursäkt för det om du skulle råka hitta din bild här. Men ta det som en komplimang, jag gillar bilderna och idén väldigt mycket.


Mitt lilla projekt får helt enkelt genomföras under senare tillfälle. Eller som mannen säger: när vi skaffat hus. För då har jag absolut inga andra projekt på kö i mitt huvud...!

Kram Therese

Grönt är skönt

Efter att ha tittat på bilderna på köket igen, kände jag spontant att nåt fattades. Grönt! Fanns inte en endaste grön liten sak som piggade upp. Så efter lite omflyttning ser det nu ut så här och man kan numera andas in syre även i köket :)

(Bilderna är tagna med en gammal digitalkamera...batterierna till den stora kameran var slut, och nu ser jag att kvaliteten är därefter...jaja, så är det ibland!)

Kram Therese

Sunset sunday


Min söndagsbild är tagen i somras, den orange himlen speglar av sig i vattnet vid den lilla stranden i Åsa där vi tillbringade många soltimmar.

Sammanfattning av helgen: shopping, vänner, mojitos, skratt, hav, tapas, för lite sömn, sol.

Nu, god natt!

Kram Therese

Happy feet



Här trivs mina fötter allra bäst: med sand och vatten omkring sig. Näst bäst trivs de om de får springa runt på stan eller i löparskorna. Just nu tar de med mig på spontana äventyr med min vän som snart drar tillbaka till London. Ses efter helgen!

Kram Therese

Och jag sade "varde ljus"


Finfina lampan från Factory 20. Där kan man botanisera sig i all tänkbar inredning i den industriella eran. Här kan jag fastna i timmar.  

Kram Therese

De e la gött änna


Man ska ju aldrig handla hungrig sägs det, och det gjorde vi inte igår men ändå kom denna med hem. Jag har nån form av mellan-vecka, utan varken träning eller tanke på mat. Försöker bli av med en skada i vänstra benet, och det är ungefär som att "när jag ändå inte tränar kan man ju äta McDonalds och godis varje dag". Eh, eller är det så att man skulle tänka tvärtom...?! 

Ikväll ska jag och tre till från mitt jobb hem till en kollega som är mammaledig och äta hemmagjord sushi. Åh, vad vi alla längtar.

Kram Therese

Blowing the wind


Vilken dag det blev! Löning, storm, halvdag på kontoret...sen åkte vi till älskade götet för att trenda lite på eftermiddagen. Min pendeltimme togs på lunchen istället för efter jobbet = lyx som heter duga. Istället för att vara hemma en och en halv timma senare efter jag lämnat kontoret, tog det mig en kvart att ta mig hem från Kungsportsplatsen. Me like! (Och nu är det bara drygt fyra veckor kvar tills att det blir så VARJE dag, då jag byter jobbstad till stan jag bor i).

Spanade in Acne, Velour, Weekday, Monki och H&M Trend. Om än lönen räckte till allt man vill ha...!
Jag har nån konstig förkärlek för blusar. Jag gillar egentligen inte alls att ha blus på mig, eller skjorta heller för den delen. Men ändå så är det oftast det jag kommer hem med. Idag hittade jag denna underbara på Weekday vintage. Jag tittade på den och tänkte "ååhhh måst ha". Sen tänkte jag "nej, jag har redan flera liknande såna hemma". Sen tänkte jag igen "ååhhh måst ha". Sen gick jag därifrån. Efter det sa Kristin "prova den vettja!".
Sen var det kört, den var min.

Kram Therese

I stormens öga


Det stormar rejält ute, lika mycket som denna dagen har gått upp och ner i humör tror jag. Gapskratt blandat med total hopplöshet. Men nu är den snart över som tur är, och imorgon är det onsdag och sen är det torsdag och från och med den dagen är det bara massa roligheter kvar på veckan.

Efter jobbet har jag städat, tvättat, städat och städat... ja, så några nya bilder på vardagsrummet har jag inte så det får bli gamla. Men håll till godo, vi har en ny stor tavla bakom soffan som jag inte visat bild på än och det börjar väl bli dags för det nu.

Veckans tema är vardagsrum. Ett vardagsrum för mig är ett rum där man umgås, där man vilar och tar det lugnt. Jag vet att många tycker att köket är hemmets hjärta, men jag tycker att vardagsrummet definitivt också platsar på första platsen. 

Den gamla kofferten som vi har som soffbord hittade jag på vinden när farmor skulle sälja sitt torp när jag var tolv år gammal. Ibland undrar jag om jag visste redan då att denna kommer att följa med mig resten av mitt liv, för detta är en av få grejer jag aldrig skulle göra mig av med. Om jag ens fick en miljon.  

Kram Therese

Photos de la cuisine



Kram Therese

Finders keepers?

På resan mot okänt mål, hamnade vi idag på Blomstermåla på Särö. En fet lax till huvudrätt, och efterrätten är min söndagsbild: Mjölkchokladpannacotta med hallonsorbet och bär. Till maten drack jag veckans första glas, och eftersom det redan är söndag så ser jag det som ett säkert hösttecken: den dagliga semesterölen har bytts mot det rekommenderade intaget av 2 liter vatten per dag.

Har även gjort ett fynd i vårt soprum. En telefon stod där i fönstret och såg helt ensam ut, så den fick följa med oss hem. Den är väldigt fin, men jag vet inte vart jag skulle ställa den. Vi har redan en kobratelefon som liksom tar all telefonuppmärksamhet i vårt hem. Och då skulle den hamna i vårt förråd, så tänker att kanske någon annan behöver den mer. Tradera? Nån som vill köpa?

Kram Therese

Nattens belöning


En Ikea-katalog och en medalj! Härmed slipper jag vara orolig för att min "ingen reklam tack, men gärna Ikea-katalogen"-skylt på ytterdörren kom upp försent (som kom upp igår...!)

Tid i mål? Långsammare än vanligt, men bättre än förväntat på grund av skada i vänster ben. 56 minuter tog det. 30 av de minuterarna spenderades på de fem första kilometrarna, vilket innebär att jag sprang in 4 minuter på andra halvan och gick över mål utan att ens vara trött. Och att jag då hade sinnesnärvaro att leta upp Ikea-tältet :)

Idag kan jag inte gå (på grund av skadan i vänsterbenet). Så jag tror jag får bli uppassad och eventuellt spendera tid vid datorn hellre än att springa runt och greja med nåt projetkt.

Ha en skön söndag alla!
Kram Therese

Minor kitchen makeover


Strax innan semestern gjorde intåg, var det äntligen kökets tur att få lite uppmärksamhet. Stolarna (som vi fick med på köpet av lägenheten) såldes, bordet (som är en överbliven köks-bänksskiva) åkte ner i förrådet och kvar blev ett luftigare och ljusare kök.

Den turkosa stolen köpes för myrorna för 25 kronor, och bordet är ett IKEA-bord som jag tidigare haft som sybord. Helst vill jag ha ett sånt där gammalt, fint, perfekt slitet slagbord... men det får vänta! De vita myrankopiorna är från Mio för en många herrans år sen, och har nu alltså hittat in i köket igen efter att ha varit både data- och hallstolar.

Tavlan kommer från Cinques Terre i Italien dit vi bilade förra sommaren, och kandelabern är ett fynd från Myrorna för nånstans runt en tjuga. Mer bilder på köket kommer senare! 

Nu: uppladdning för Midnattsloppet. Det är ju bara, eh... ungefär 11 timmar kvar till start.  

Kram Therese

Hot pepper


Årets skörd är både lyckad och misslyckad skulle man kunna säga. Vi njuter fortfarande av paprika, tomat, ruccolasallad, gräslök och persilja. Tidigare i sommar har vi haft jordgubbar som blev sjuka och fick begravas, vi har gjort mojitos på egen mynta och vi har kryddat maten med basilika. Gröna fingrar? Ja, kanske!

Fredagskvällen hittills har bestått av promenad i regnet, nu parkerar jag mig i soffan med ett glas...vatten! Ja, helt sant. Midnattsloppet imorgon, då får vinet vänta lite på sig.
Kram Therese

DRÖMMEN

Här ska jag bo. Punkt.



Annonsen finns här.

 

Kram Therese

Ge mig en öl!

Idag har jag druckit höstens första stora mugg med the. Jag känner mig lite halvhängig på nåt konstigt sätt, och det som hjälper mot det är nån form av alkohol eller... ja, en kopp the då.

Kom gemensamt med en vän fram till idag att eftersom vi varit så duktiga heeela veckan, så ska vi inte förstöra det på torsdagen redan. Utan fortsätta vår sunda, vita livsstil. Det höll ungefär tills hon kommer hem efter jobbet och jag får ett sms "jag är förbannad, är det en ursäkt". Nej, svarar jag med stora bokstäver, här sitter jag ju med mitt the...!

Öl-lådan var sommarens dyra tradera-fynd. Jag tänker att den ska få stå på balkongen i vinter, men tills vidare får den husera i köket tillsammans med sockerlådan som vi har dagstidningarna i. Sen... när jag har det där stora huset: då ska de båda lådorna få stå i det där stora skafferiet med massa godsaker i sig.

Tills vidare: trevlig torsdagkväll.
Kram Therese