Le marriage

Funderingarna är många hur man skulle kunna genomföra bröllopet på mesta och bästa sätt.

Just nu drömmer jag om detta huset i Frankrike, beläget en mil från Cannes. I det 250 kvadrat stora huset finns det sängplats för 12 personer, poolen är utanför dörren och trädgårdens lummighet erbjuder både avskiljdhet och hög mysfaktor. 

Här tänker jag att det blir en liten intim tillställning med den närmsta familjen, med middag i den stora matsalen och vigselceremonin i i någon av stenvalven i trädgården.  

Den som kan erbjuda tjänster som håruppsättning, klänningspåklädning, middagsservering och fotografering blir bjuden...!














Kram Therese

Champagne and the beach

Idag har jag druckit champagne och gått på stranden i dessa skor. Ljuvliga söndag.

Kram Therese

Black and white


Översta tavlan är en stryka-på-bild, och den nedersta är ett foto av mig omgjort till ett broderi som jag gjorde sista året på gymnasiet för si så där tio år sedan. Båda är monterade på en mdf-skiva och sitter i vår hall.

Idag: långfrukost och långlunch. Upprepning på lördagen...? Endast platsen frändras, idag ska vi åka till det lilla samhället Åsa utanför Varberg.

Trevlig Mors-dag!
Kram Therese

10 bitar sushi


Sammanfattning av dagen: Balkong!

Först jag och Emma, vi dukade upp en lunchbuffé med bröd, kex, ost, melon, parmaskinka och såklart en karaff rött till det.

Efter någon timme dök mannen upp som sällskap, vinet byttes mot kaffe och tjejsnacket byttes mot mer pojkvänliga samtalsämnen. Emma gick hem, det blev kväll, vi handlade sushi och åt den i solens sköna kvällsstrålar.

Jag behövde den här dagen. Nu ser jag fram emot ännu mer sol imorgon, men då i mer havsnära miljö.
Kram Therese

30 är det nya 17

I dagens "Två dagar" som medöljer GP kan man läsa följande citat: "Jag trodde att 30-årsfester i Göteborg skulle vara annorlunda än gymnasiefester i Leksand, men det enda skillnaden är att det står en sallad i köket". Citatet fälls av en utsocknes lillasyster som är på besök för att fira storasyskonets 30-årsdag. Och jag kan inte annat än att hålla med...!

Morgonen har bestått av veckans första löprunda, den första efter Göteborgsvarvet dessutom, och en lång frukost framför Nyhetsmorgon. Jag hoppas att ingen jag känner var på nattklubben Nivå på Avenyn igår, skjutvapen borde definitivt förbjudas.

Snart kommer bästaste Emma hit på lunch, solen skiner emellanåt så jag hoppas att vi kommer behöva ta på oss solglasögonen på balkongen. Det ska drickas vin och snackas skit, så som det sig bör en lördag alltså!


Det vackra gamla strykgärnet står i fönsterkarmen i sovrummet. Jag är glad att vi lever i den moderna värden med el och ångstrykgärn...!

Kram Therese

När alla vännerna gått hem

Igår hade jag kollegorna på hembesök. Vi åt italiensk plockmat, drack vin och tjötade. En trevlig start på helgen!

Som den samlare jag är, kommer det mesta porslinet från svunna tider. Det var inte alltid bättre förr, de sköra trycken och färgerna tål inte moderniteter som diskmaskin utan kräver handpåläggning. Diskstället var inte stort nog, utan en del av porslinet blev kvar på bänken odiskat som idag var tvunget att tas itu med innan lugnet nu kan infinna sig i soffan.

Efter en upp- och ner vecka med jobb, turbulens och glädje, ska jag nu sätta mig med tre olästa inredningstidningar, ett kopiöst stort glas rött och italienska skorpor som blev kvar sen igår. Njuta är vad jag ska göra. Och jösses, vad jag är värd det!

Trevlig kväll på eder alla.
Kram Therese

Fönstertitt



Här skulle jag kunna spendera kommande fredagseftermiddag.

Bilden kommer från min inspirationsmapp från Alvhem.

Kram Therese

Av längtan

Jag vet att mamma ser fram emot kommande tillställning (dit vi för övrigt inte ens bestämt datum ännu), när man får såna här mail: "Jag hittade denna sidan med bröllopsklänningar, du kanske kan få lite inspiration. Kram mamma"

Jag kollade på klänningarna, men föll tyvärr inte för någon av dem. Priserna är helt ok, för att inte säga billiga (?), direktimporterade från Asien. Sy själv, ringa en vän, köpa 2nd hand... eller en blandning av dem alla tror jag är receptet på min klänning.   

Världens underbaraste och finaste bröllop måste vara detta. Fantastisk och inspirerande miljö, kanske kan va nåt för oss vem vet...!?

Kram Therese

Dressed for success

I år fyller mina svärföräldrar 60 år vardera, och detta ska firas stort med mingelfest i deras trädgård. Festen går av stapeln på midsommardagen, och för att inte få panik sista dagen så är jag ute i god tid och har redan köpt klänningen. Från Nelly kommer den, och den känns så där lagom anständig men samtidigt fin. Hoppas på medtycke från festsällskapande partner.
Kram Therese

Strawberry swing

Äntligen! Den första blomman på vår jordgubbsplanta. Nu är det inte långt kvar till skörd då...!

Kram Therese

En gigantisk sytrådsrulle

Bästaste pappan hade med sig en gigantisk sytrådsrulle i lördags, i mer korrekta termer även kallad kabeltrumma. Oron innan artade sig i om det skulle bli för stort, om det kanske inte skulle passa, om vi skulle behöva måla det vitt...men oron var i onödan. Det blev helt perfekt! Efter lite ommodulering av möblerna och blommorna, så ska vi nu känna in oss och se om möbleringen känns rätt eller om vi behöver ändra på något. Nu kan vi iallafall äta där ute utan att behöva ha tallriken i knät eller ställa dit en stol som bord.


 

Kram Therese

Varför Cornelia's Closet?

Jag är en obotlig samlare, med en dröm om att bo vid havet och kunna ta ett dopp från altanen.
Jag älskar det personliga och vill att det som står framme ska berätta en historia. Jag blandar gärna gammalt med nytt, arvegods med loppisfynd, egentillverkat med massproducerat.
Att möblera och modulera om hemma är något som sker med jämna mellanrum, ibland kanske lite för ofta. Men att flytta runt saker, gör att man får ett nytt perspektiv så att man inte hinner bli hemmablind. Samt hittar man vid varje förrådsstädning nya saker som man tidigare ratat som nu kommer upp i ett nytt ljus och får liv igen.


Modemässigt är jag ingen utstickare, men med en önskan om att våga mera och hitta min grej. Men det kommer, jag vet bara inte vilken intriktning jag ska välja. Just nu är jag inne på allt det etiska och army/jungle/bohemian chic-grejen. Dock är ju inte plånboken större än att man får hålla sig till det man har i garderoben.


Mina intressen är varierande, jag springer på många bollar samtidigt och tycker att mycket är kul utan att bli inrutad på en sak. Ena dagen sitter jag vid symaskinen, nästa på en vingård i Italien, den tredje planerar jag årets träningsschema och den fjärde vill jag bara ligga i soffan och äta choklad. Jag sitter gärna på vår balkong i solnedgången med en bok och ett glas vin, lika gärna som jag tar en helkväll med vännerna på krogen. 


Med bloggen vill jag få utlopp för allt det där som jag har i huvudet, allt det där som inte får plats någon annanstans. Att få skriva och inspirera, att få vara kreativ och att ha en plattform att stå på.


Cornelia? Bara ett namn som dök upp och som jag tycker om. Closet? Jag ville inte begränsa mig till en specifik kategori, utan vill dela med mig av min vardag som innehåller allt från mitt stora intresse inredning till mer personligare saker som träning och familj.


Välkommen att följa med!



Kontakta mig på: [email protected]

Kram Therese

Rullande stenar


Svart mot svart, grönt mot svart, rött mot svart.
Rolling Stones karakteristiska tunga.

Kram Therese

Belöningen: salt bris

En nära-döden upplevelse och ett värmeslag senare så har vi haft en underbart mysig dag. Årets upplaga av Göteborgsvarvet får gå till en av de sämsta dagarna i historien för min del, att jag över huvud taget kom i mål är ett under. Jag antar att jag har de täta vätskekontrollerna och duscharna utmed banan att tacka för det, kroppen fullkomligt kokade och det brände på varenda del av kroppen. Jag vill inte skylla på nåt, och jag vill absolut inte klaga på värmen. Men nu gör jag både och. Jag skyller på värmen och den stekande solen, att det var som en kokande gryta utmed hela banan och att kroppen inte är anpassad för det någonstans. Så sent som förra veckan hade man ju underställ på sig när man sprang ute.

Idag tog vi vagnen till Långedrag. Åt en låååång och välförtjänt tre-rätterslunch med välsmakande rött till. Lax till förrätt, anka till huvudrätt och chokladmousse till efterrätt. Njutit av solen och en härlig promenad bland fina hus. Fler såna här dagar tack. 




Kram Therese

Run Forest, RUN!

Idag gäller det. Hela årets med-och motgångar ska testas om några timmar. Har man tränat tillräckligt, har man tränat rätt, har man ätit bra, har man sovit så mycket som man borde, är saltdepåerna fyllda, är vätskebalansen i schack...funderingarna är många, och svaret kommer nångång under kvällen.

Kram Therese