Dit bilen tar oss

Idag var det då dags... sista dagen innan semestern. Varje år känns just den här dagen lika overklig, lite som julafton. Man vet att den kommer, men man blir alltid lika förvånad när den väl gör det.

Imorgon tar vi bilen söderut, med destination Italien. Vingårdar, god mat, årgångsvin och härligt soliga dagar väntar.

Ser fram emot den dagen jag kan ha en sån här fin världskarta på väggen, bilden hittade jag på Alvhem. Då ska jag pricka ut alla ställen jag har varit på så jag vet vart jag borde åka på nästa resa...!



Ha en riktigt skön sommar!

Kram Therese

Konstgjord andning

Nu är det sista rycket innan semestern... sällan har väl kropp och knopp varit så uttömd på energi. Dagarna som man dessutom vill njuta av så länge som möjligt, så sömnen är väl inget man prioriterar direkt;)

Blev några ofrivilliga dagars uppehåll härifrån, och jag har inget annat skylla på än att jag faktiskt har glömt av. Man fylls av sommarljummen öl och alla rutiner och vardagliga saker man normalt bryr sig om försvinner bort i dimman. Men vad gör väl det, snart sitter man där och kurar i höststormen.

Detta fatet fick vi av en vän i bröllopspresent. Det är gjort av en formgivare från Åland, vännen i fråga själv är från Åland och ville ge en personlig present. Mycket uppskattat och det passar väldigt bra in på vårt fina soffbord:)


Kram Therese

Väntar och längtar

Den som väntar på semester väntar ta mig --- alltid för länge. En vecka kvar och hela kroppen med allt innehåll skriker att den vill ha ledigt. Men inte så konstigt kanske, har varit ett händelserikt år på alla sätt.

Två starka kontraster med bröllopet och all den kärlek det innebär, samtidigt på andra sidan av mitt universum så har jobbet tagit för mycket negativ energi av mig.

Men snart, snart sitter jag här! Nej såklart inte exakt där kanske men... det finns en bar, en pool, en sol, en solstol, en blå himmel... mer krävande än så är jag ju inte;)


(Bild från min inspirationsmapp, har tyvärr ingen källa så om nån käner igen den, hojta!)

Kram Therese

Nyupplyst


Det här med cykel alltså... det verkar vara min grej;)

Jag fick en cykel av min fantastiska man när jag fyllde 30, och innan dess har jag dragits med den mountainbiken jag fick när jag fyllde typ 11. Ingen hit alltså, vilket har gjort att jag inte har cyklat på flera år.

Men jag tar igen förlorad cykeltid med quality time. Till havet, till jobbet, till Ica... you name it, and I will ride there;)

Kram Therese

Örtlådan

I lördags hade vi lite vänner på grillbesök. Det smakar alltid lite godare när man kan krydda med sina egna örter tycker jag, vet inte vad det är... men känslan av att odla själv kanske?

Har örter både i köket och på balkongen, och de verkar trivas på båda ställena. Undra om vi kanske kan få till en mojito ikväll på myntan...?! Som en liten för-semester-drink.

Den som väntar på sin semester får vänta i två veckor till, suck...!

Kram Therese

Herr och Fru

Framför oss på bordet på bröllopet hade vi ställt dessa ramar, ifall någon på middagen hade missat att vi precis hade gift oss...!

Torsdag och molntungt, ser fram emot helg. Hoppas att solen kommer tillbaka tills dess bara:)


Kram Therese

Strawberry chillin

Nu ska man ju inte klaga på värmen, men...;) Om man tvingas jobba i tre veckor till så kan man känna sig lite bitter över att behöva sitta inne hela dagarna.

Men jag är inte den som är den, en svalkande jordgubbssmoothie kan väl få vem som helst på bra humör!

Kram Therese

Flaggdag

Äntligen har vi skördat årets första smulbär på balkongen, och det dröjer inte länge innan vi kan ha egenodlad gurka i salladen heller. I hettan som var idag lyckades jag stå ut med att greja omkring på balkongen, att svetten rann från alla möjliga håll är en underdrift. 

Jag satte upp flaggspelet som jag gjorde till bröllopet, synd att bara lägga det i en låda i förrådet kände jag.  

Det blir en tidig kväll, after work i fredags och 30-årsfest igår har satt sina spår. Så jag är nästan beredd att säga god natt redan nu...!

Kram Therese

Dyblöt

Har varit den varmaste och soligaste veckan på året, mycket skönt! Men så kom lördagen och åh, äntligen då får man vara ledig och njuta av vädret. Såklart att morgonpromenaden blev en blöt historia, himlen öppnade sig och det var bara att forsätta att gå. Som en liten uppmuntran plockade jag några blommor på vägen:)

Blir en fullspäckad helg med vänner, 30-årsfest och rosé. Trevlig helg önskar jag er alla.

Kram Therese