Vårfärg

Favoritfärg?

Beror nog på årstiden. Just nu är det rosa, av den enkla anledningen att jag blir glad av rosa nu i denna otroligt långa vintern. Inte för att jag har mycket rosa i inredningen, men jag köper gärna en bukett rosa tulpaner nu för tiden och jag har även införskaffat mig rosa handdukar till badrummet...! Gillar att mjuka upp det svarta, vita och träiga med en färg. Så bilden får symbolisera just det: svart, vitt och rosa:)



Andras favoritfärger hittar du på Fabriken.

Kram Therese

Till halva bingen

Det blev två loppisar i lördags, och några fynd fick jag med mig hem. Bland annat ett virkat överkast för 15 (!) kr. Men jag tror att det var felmärkt. De andra överkasten och filtarna i samma tema kostade ungefär samma, men med tillägget en nolla på slutet. Så jag skyndade mig till kassan och låtsades som att det regnade.

Tyvärr täcker det endast halva sängen, men har ett stort helvitt överkast på ingång snart som jag tänkte ha under. Sen är nog sovrummet ganska klart... för ett tag iallafall.  

Kram Therese

Babysteps

Som jag har längtat. Februari! Våren är ett litet steg närmare:)


Kram Therese

Det handlar om bröllop

Söndag betyder söndagsbild på Fabriken. Denna veckan har präglats av vårt kommande bröllop, därför visar jag min inspirationsbok och en liten del av inbjudningskortet som kommer att skickas i veckan.

Jag har varit hos guldsmeden som gjorde våra förlovningsringar och bestämt vigselring, jag har varit på konsultation till brudbuketten, vi har fixat klart det sista med inbjudningskorten och vi har enast om färg på Mateus-porslinet som vi önskar oss. Nu kan vi vila en stund:)

Kram Therese

Tre gånger mat

Hamnade framför nyhetsmorgon där de visar bilder från kock-VM. Känner att det är min grej, så idag kommer jag att laga tre-rätters. Som en start liksom, så kan det vara jag som står där nästa år;)

Även om middagen idag endast är för två personer, så är jag sugen på en riktig dukning. Ska åka på loppis och leta fina skålar och dukar, hoppas att hitta något fint. Samlar på glasburkar kanske är att ta i, men om jag hittar någon jag tycker om brukar jag slå till. Dessa burkarna från Orrefors hittade jag för något år sedan och har sedan dess haft en given plats på köksbänken. Numera tillsammans med livsstilsboken Råsmart, en bok med massa enkla tips på hur man blir piggare och även en hel del recept på bra och "ren" mat.

Ha en riktigt god lördag alla underbara.

Kram Therese

Neverending january

Ok, nu är jag trött på januari.

Fram med våren, solen, skinnjackan och converse. Tills dess har jag koll på min rosa neverending almanacka:)

Kram Therese

Basbehov

Kan inte påstå att jag har färska blommor jätteofta i badrummet, men när jag väl har det så blir jag glad varje gång jag kommer in där. Idag köpte jag ett gäng rosa tulpaner, och de passar så bra där att jag blev sugen på att ha rosa detaljer där inne. Hm... helgens projekt kanske?







Tisdagstema i Fabriken: Badrum

Kram Therese

Nytt användningsområde

När man inte längre kan använda det gamla strykgärnet till dess ursprungliga ändamål, får det vikariera som bokstöd.

Kram Therese

Jag hjärtar

Jag hjärtar min blivande man som har gjort en så här fin pärlplatta till mig:)


Söndagsbilden hos Fabriken.
Kram Therese

Fika hos farmor

Såna här dagar älskar jag vintern, lagom kallt och strålande sol. Inte mindre än två långpromenader har det blivit, en med mannen och en för mig själv.  

Därför är vi väl värda en fika med farmor. Nej, inte med min farmor, utan i den koppen jag fick i julklapp. Det är formgivaren Ana Sikuljak som designat den serien för Rörstrand, och historien bakom är både inspirerande och kul.

Nu längtar jag till ikväll, då blir det kändis-spotting på extra hög nivå.


Kram Therese

One hour light

Så var den här då, fredagen!
Morgonpromenad utan polisincidenter (men däremot stötte jag på hon som jag hade polisincidenten med, vilket sammanträffande med tanke på att jag inte alls känner den här tjejen), jobbet tillbaka på normalt (dock utan åtkomst till nätverk och gemensamma servrar, vilket betyder gå hem extra tidigt) och en kväll som kommer att spenderas med ett glas vin. Eller ja, två glas menar jag.

Köpte såklart inte bara thekoppar på loppisen i veckan, fick med mig dessertglas också. I dem ska det serveras glass i stora lass till sommaren, eller kanske den där äggtoddyn som Mika serverade på Halvåtta hos mig igår. 

På tal om sommaren, nu har dagen blivit en timme längre sedan vintersolståndet. En liten strimma hopp har tänts.




Skön fredag!

Kram Therese

Ren luft

Igår behövde jag ha lite luft på lunchen, och var hittar man den bästa luften? I secondhandbutiken precis utanför jobbet så klart;) Var där förra veckan också och spanade in dessa thekoppar, men sansade mig då. Har sedan faktiskt tänkt på dem titt som tätt, så om de fanns kvar igår skulle de bli mina...!


Detta är ytterligare en anledning till att vi behöver köpa ett fint och stort träskåp. Men om jag känner vår ekonomi rätt nu, så får det vänta till efter bröllopet.

Imorgon tar vi helg, skönt. Ser fram emot att äntligen, ÄNTLIGEN få se Robyn live på lördag. P3 Guldgalan kommer till Göteborg:)

Kram Therese

En skiva energi

Vilken dag!  

På en halv sekund planerade jag om min morgonrunda och gick en annan väg än den jag tänkt. Det slutade med att jag och en annan tjej som också var ute och gick, fick ringa polisen och förhoppningsvis har vi räddat en person från att... jag vet inte egentligen, frysa ihjäl kanske? Vi hörde hjärtskärande skrik uppifrån skogen, men en stor väg var emellan så vi kom inte över. Polisens hetaste alternativ till skriken var att någon har ramlat och brytit något. Hoppas att det inte var något allvarligare än så.

Jobbet blev väl inte på något sätt bättre, så jag avslutade dagen med dubbla träningspass. Nej, det tillhör inte vanligheterna. Men det var det alternativet eller att vara kvar på jobbet. Valet var inte så svårt.

Idag har det alltså gått åt mycket energi, så vilken tur att jag gjorde muslibars igår. Testa vet jag, grymt gott!  

1,5 dl havregryn
1,5 dl musli
ca 10 aprikoser klippta i bitar
ett gäng hackade nötter
1 dl koncentrerad äpplejuice

Blanda allt, krama ihop det ordentligt och tryck ut i en smal form och sedan 200 grader i ugnen i en halvtimme.


Kram Therese

Kärlek

Vad passande att det är mattor som är veckans tisdagstema på Fabriken. Det är liksom lite av temat här hemma just nu också. 

För ett tag sen nämnde jag att jag ville ha en ny matta till soffdelen. Det röstades starkt ned med motivationen att man inte kan köpa matta efter humör. Och jag nämnde det nån gång till i förbifarten, men nej

Sen fick jag ett ryck och beställde en matta i förra veckan, som jag tänkte att vi ska ha i vårt extrarum vid skrivbordet. Och den infon hade jag först tänkt hålla inne med, men så sa jag det till mannen iallafall. Och i samma sekund som jag sa det, kom jag på att mattan vi har vid soffan nu kanske passar bättre vid matsalsbordet och att mattan jag beställt skulle kunna funka vid soffan...Trots detta starka argument för att ta bort mattan från soffan, möttes jag fortfarande av motstånd.  

I söndags var jag på långbrunch med en vän, och när jag kom hem fick jag nästan vända och gå ut för att komma in på nytt och se om jag kommit rätt. Mannen har på eget bevåg flyttat mattan från soffan och lagt den under matsalsbordet. Är det det som kallas kärlek...?!:)

(Jag skyller bildkvaliteten helt och hållet på detta eviga mörker, och sladden utmed väggen är helt och hållet datorns fel som ställde sig utanför bilden alldeles själv)


Nu ska jag dricka upp min jordgubb- och bananmilkshake och kolla om Hanna Hellqvists program på tv är nåt att ha. Jag gillar henne i Morgonpasset i P3, så hoppas hon gör sig bra i tv också. 
Kram Therese

No excuses

Denna veckan har jag lagt till en ny vana: att gå en promenad varje morgon. Och det har jag gjort, i ur och skur. Ena dagen i regn, nästa i 15 cm snö, nästa på blankis, nästa på snö igen, nästa med regn... variation förnöjer eller hur är det...?!

Trots det, så är det en väldigt god vana, och framför allt en väldigt skön vana. Så jag kommer fortsätta att gå ett tag till, inga ursäkter godtas.



Min söndagsbild blir därför mina gå-skor, för fler bilder kolla in Fabriken.
Kram Therese