Första bästa

Idag har jag haft en otroligt produktiv och härlig dag. Det behövdes efter min en-veckas-influensa. Lunch med goda vänner och sedan skulle brudklänningsoskulden tas. Inte köpa, bara titta var planen.

Men det var kärlek vid första ögonkastet, och klänningen åkte med mig hem. Den långa to-do-listan till bröllopet bockas sakta men säkert av, och jag känner mig oförskämt lugn inför dagen D. Men det är flera månader kvar, så jag antar att lugnet kommer hinna bytas ut flera gånger mot kaos.

Nu väntar Victorias Secret fashion Show:)

Kram Therese

Garnförvaring

Julen är över. Äntligen, eller...?! För min del känns det verkligen som att jag blev snuvad på konfekten, men det kommer ju en jul till snart. Plus att oturen följer oss fortfarande. I söndags hörde vi ett brak i hallen: hatthyllan ramlade ner. Ja! Den åkte i golvet, skruven lossnade från väggfästet. Så idag tog vi oss i kragen och åkte till Ikea för att köpa en ny. Men borra upp den får vi göra en annan dag.

Visar en härlig förvaringspåse som jag köpt epå H&M Home för nån vecka sen. Passar utmärkt till alla garner. På stickorna nu har jag ett par benvärmare. Antal vantar som stickades till jul blev fem par. Så jag vilar lite med vantarna ett tag;)

Kram Therese

Jule-sjukan

De där tecknen vi fick i början på julen när ingenting blev rätt... turen vände inte, utan på självaste julafton hade jag 40 graders feber och dunderhuvudvärk. Blev varken tomte, glögg eller julmat för mig. Dagen spenderades hemma i sängen. Som tur är har jag världens underbaraste man som valde att inte vara borta alltför länge hos sina föräldrar, utan vi fick en mysig kväll tillsammans ändå. Om än i feberdimma för min del.

Som sällskap har jag haft tidningar, filmer och böcker. Att det står ett gäng chokladaskar och ett antal burkar med pepparkakor lite varstans har jag faktiskt inte brytt mig om, jag är inte ens lite sugen.

God fortsättning på den vita julen!

Kram Therese

White Christmas

För andra året i rad slipper vi denna dag gröna gräsmattor och plusgrader. En hög med glittrande snö och massa minusgrader. Önskar alla en riktigt god jul:)

Kram Therese

Tjuvstart

Alla onda ting är... sju? Jag passar på att bli sjuk också, så tar vi allt på en gång;) Feber och halsont, jag hoppas att tomten kan råda bot på det. (Så nej, det blev ingen träning igår. Sängen var enda alternativet när jag kom hem från jobbet).

Julafton firar jag och mannen ifrån varandra (men detta är sista året, för nästa år är vi gifta och startar då en egen liten familj hihi), så vi har alltid lilla julafton hemma dagen innan själva huvuddagen. Ikväll äter vi julbord, dricker glögg och byter julklappar. I år iklädd pyjamas och med en aningens blek färg i ansiktet, men hoppas ändå på mys och glada miner när klappar ska öppnas.

Ha en riktigt skön dan före dan!



 

Kram Therese

Santa at Portobello

I stort sett allt som kan misslyckas med julen... ja det har vi lyckats med skulle man kunna säga. Det började redan vid pepparkakorna. För lite mjöl i degtillverkningen, resulterade i för mycket mjöl vid bakning. Vilket i sin tur betyder torra och tjocka pepparkakor.

Fortsatte med den välta granen (tack för alla tips om hur vi ska göra nästa år!), den okokta skinkan som griljerades först (nej, inte att rekommendera), och sen jansson som blev potatisgratäng för att spadet till anjovisen hälldes ut i vasken i en stressig situation...!

Trodde att hustomten vid Portobello skulle rädda oss, men inte ens han får sitta kvar utan ramlar envis ner varje gång någon tar sin halsduk från hatthyllan.

Idag byter jag julstök mot träning.





Kram Therese

Plastic non-fantastic

Min önskan slog inte in denna jul. Plasten åkte upp från förrådet och det kallas tydligen för gran. I min iver att göra granen rättvisa, envisades jag med att ändå sätta plasten i damajanen. Frid och fröjd! Trodde jag... jag hann inte mer än att sätta i kontakten till ljusen förrän damajanen svek och allt rasade ihop som ett korthus och grannarna under oss fick höra skumma ljud av alla kulorna som åkte runt på trägolvet.


Drömmen om den fina granjulen försvann samtidigt som vi var tvugna att sätta på platsgranens medföljande plastfötter. Och finns det något som jag inte klarar av så är det just plastben på granar.

Nästa år tar jag in en hel granskog.  


Kram Therese

Grönt är skönt

För första gången körde jag färgtema i granen, vilket blev rött, vitt, guld och silver. Så de gröna kulorna blev över. Och vart passar de då? För de är ju ändå så fina.

De hamnade i glasskålen med koraller från Thailand (japp, miljösabotör, that's me). Men de passar så fint där med hyacinterna som kommer vara vita när de har slagit ut.


Kram Therese

Julen är stickad

Fick frågan igår av en vän om jag fortfarande är vid havet, eller om jag möjligtvis gick i havet och aldrig kom tillbaka. Men nej, så är det ju inte även om jag inte har uppdaterat på en vecka.

Förklaringen stavas jul. Det ska julpysslas, julklappas, julätas, julmysas, juldrickas, julstädas, julbakas.

I år fick jag dessutom för mig att det skulle vara kul med lite personligare julklappar. Så jag satte igång att sticka vantar. och då kom jag på att "om hon får, ja men då ska väl hon ha ett par med, och om hon också får ett par så borde jag ju göra ett par till mig själv, och stackars sambon som fick ett par förra året som var för stora, då behöver han ju ett par nya också, och brorsan då som aldrig får nåt kul kanske behöver ett par och mamma önskar sig ett par benvärmare så då kan jag ju sticka ett par när jag ändå är igång...."



Kram Therese

Vinter vid havet

Imorgon kommer vi att vakna upp med havet utanför fönstret. Sommar som vinter, havet låter alltid lika mäktigt.


Ha en trevlig helg alla.
Kram Therese

Tallriksmodellen

För mycket av det goda är alldeles underbart.

Planen var att göra en tallriksvägg, synd att vi inte hade några väggar kvar... så tills att det där huset vid havet med egen strand och egen brygga är köpt, så får de luta sig mot väggen på balkongen. Tallrikarna är köpta på second hand i olika omgångar och på dem har jag tryckt med bokstavsstämplar.




Denna torsdagen har spenderats med en vän och några glas vin. Helgen fortsätter i samma tema, imorgon julfest med jobbet och på lördag väntar resa till okänd mark och hotellboende med gott vin och underbart sällskap. 
 

Kram Therese

Vår jul är vit



Hemma hos oss är både julstjärnorna och hyacinterna vita. Det enda som är rött tror jag är... eh, tomten? Gillar allt som är vitt, grönt, rå-väv och känslan av att vara på landet.

Idag har jag superfyndat. Var på en second hand på lunchen, och de hade rea! Har man verkligen rea på second hander... men ska inte klaga, var ju super för min lilla budget som får gå till mig själv denna julklappsmånad. För en femtiolapp fick jag tre ljusstakar och två flaskor. Ångrade mig på ett icke-köp, så gick tillbaka till affären efter jobbet och köpte en damajan för 35 kronor. Bilder kommer när allt är skurat och målat. Och när granen står i damajanen damajanen står nånstans där den inte är i vägen (någon gran kan jag drömma om att få ta in, plast är vad detta hushåll erbjuder. PLAST. Kan ni fatta. Nä, inte jag heller. Så i år kanske jag trotsar och ställer den på balkongen).

Brödet är i ugnen, ädelosten står bredvid pepparkakorna och vantar väntar på att bli stickade. Ser fram emot en skön onsdagskväll.
Kram Therese

Oj! Så det kan bli!

Det är ju tisdag! Och det betyder ju tisdagstema på Fabriken, som idag är julfönster. Och här dillar jag om min gula byrå som ska bli träig igen...! Men man kan helt enkelt inte va på topp jämt.

Har redan visat fönstren på balkongen och i vårt extrarum, så här kommer köksfönstret. Ett gäng hyacinter i all sin enkelhet. God doft och fina att titta på.

Kram Therese

Krans i stora lass

Jag visste inte riktigt hur mycket granris som skulle gå åt till två kransar, så jag packade hela bagaget fullt på bilen. Hade vi haft en liten Smart så kanske det hade räckt till en halv krans, men vi har en lite större än så och det innebar att jag helt plötsligt hade en krans över. 

Ytterdörren? Nä. Köket? Nä. Extrarummet fick det bli. Och oj, vad det ser bättre ut i verkligheten än på kort, men eftersom alla har så bra fantasi så kan ni tänka er det själva:) 

Kram Therese

The finish

Att slutföra saker är inte min starka sida. Byrån som jag började skrapa på för ett tag sen, får nog bli oskrapad inpå nästa år...! Från att vara gulmålad, som fakttisk mamma har gjort en gång i tiden, till att så småningom bli helt vanlig trä-färg. 

Men  innan det blir nytt år ska det stickas julklappar och drickas glögg, vem har tid med jobbiga projekt då? Inte jag iallafall.


Kram Therese