Havet all around

Idag hittade jag det. Huset där vi ska bo! Kolla bara bilderna, jag skulle vara glad varje sekund dygnet runt om jag bodde här.

Men får väl lyssna på min man som ibland tänker liiite för realistiskt... tänk på vintern när isen ligger tjock och vi inte kommer utanför dörren eller på hösten när det stormar och regnar och vattennivån går över fönstren. Vilken tur att jag inte tänker så, jag tänker mer att åh då får vi äntligen en ursäkt att köpa båt;)

Får väl anstränga mig och vara lite glad några dagar framåt ändå... vi ska på kick-off med jobbet i en havsnära miljö!


 

Kram Therese

Blåmes

Jag skäms nästan för att säga att jag inte har varit på en endaste liten loppis på hela långa sommaren... jag älskar loppisar så jag har absolut ingen förklaring till det. Men igår var det äntligen dags! Hittade inte överdrivet mycket, två små kryddburkar i porslin och dessa tallrikar. Vi har länge saknat pastatallrikar, så dessa kommer att få fungera som det. Föll för fågeln och den blåa färgen på den vita botten.

Något mer som äntligen har blivit gjort denna helgen är en ordentlig rensning av växterna på balkongen. Kan inte påstå att jag har gett dem överdrivet mycket kärlek det senaste, så det var skönt att få slänga de som slängas skulle och plantera om de som kan få leva vidare. Annars har jag mest knaprat hallonggrottor och hängt i soffan denna helgen, mycket mycket skönt... och just det, vi hade kräftskiva på tu man hand igår. Undra varför det bara var jag som sjöng på snapsvisorna?!


Kram Therese

Tudelad

Tappade ett av mina favoritörhängen i golvet häromdagen. Pang sa det, så var det i två bitar. Kanske går det att limma ihop...?!

Äntligen fredag iallafall, som jag har längtat. Mer än nånsin faktisk! Har redan parkerat mig i soffan. Snart kommer jag att få smaka hemmagjorda hallongrottor och bli serverad ett glas vin till, mannen är allt bra att ha ibland;)

Trevlig helg på er!


Kram Therese

It ain't over yet

Så har ju den där jobbiga vårångesten och träningshetsen lagt sig för de flesta. Dock kom jag på att det endast är två månader kvar tills jag ska blotta mig på stranden igen. Här hemma kan man ju gömma sig i vassen om man vill, men på en lång och vit sandstrand på Aruba är nog den valmöjligheten inget jag kan räkna med.

Efter bröllopet i början på juni så slappnade jag av med det där lite grann och tänkte mest nu är jag ju gift... han vet ju vad han sa ja till liksom;)

Dags att åtgälda sommarens synder, en stor träningsdos tår på schemat denna veckan. Har börjat bra tycker jag! Body combat, Body balance och en löprunda på 7 kilometer har jag hunnit med. Av tre möjliga dagar att träna på får jag nog kalla det full pott...!




Kram Therese

Utvik

Stötte på den här lägenheten idag på Alvhem. Kan inte låta bli att visa den smarta lösningen av sovplats om man bor trångt.

För egen del så passar ju det perfekt i den där sommarstugan vid havet som vi inom snar framtid kommer att köpa...*blink blink* (med en stark förhoppning om att mannen fattar piken).



Kram Therese

Vattentankar

Under semestern hade vi svärföräldrarna här på vattning. Jag tycker själv inte att vi har sååå mycket blommor, några i varje fönster bara... däremot kan balkongen eventuellt tyckas överblommad;)

När vi kom hem utbrast min svärmor "ni måste ju bo i hus!". Inte mig emot, svarade jag, men undrade lite vad hon grundade det på. Vi har visst sååå mycket blommor...!



Kram Therese

Långt bort

Pratade med min mamma igår som berättade att hon och pappa minsann ska åka till Thailand i vinter. Till saken hör att pappa har vägrat i alla år (han vet inte ens själv varför, nu är det väl bara grejen att han inte kan ändra sin starka ståndpunkt...). Så jag tipsade om det här underbara stället på Koh Tao, kan inget annat än att avundas en långresa (men då måste jag nämna min upcoming honeymoon, i slutet på oktober drar vi iväg till Västindien minsann;)




Och med det önskar jag trevligt fredagsmys:)

Bilderna hittade jag på The travel Files.

Kram Therese

Black and white

Nä, men nu har jag suttit i två timmar tror jag och försöker få nån ordning på det här stället... men det får helt enkelt se ut som det gjorde igår ett tag till;) Att en header ska va så himla svår att få till!

Yes, det är svart eller vitt, aldrig mittemellan... antingen jättekul att sitta och pilla eller bara så jobbigt att man bara vill dra täcket över huvudet. Så det gör jag nu, god natt på er:)




Kram Therese

En fisk på kroken

Det händer ibland att jag åker till Helsingborg i jobbet, ungefär varannan gång tar jag tåget och varannan gång bilen. Idag var det dags för bil. Jag borde ha tagit båten, översvämningen på E6:an gjorde att det tog ungefär en och en halv timme att ens komma ut ur Göteborg.

Så jag var inte den som sa nej när min chef ville åka till Ikea innan vi åkte hem. En kraftig humörhöjare, men nu måste jag ju åka dit med större plånbok per omgående... med mig hem idag fick jag ett gäng fiskar och några chokladkakor för en femma styck. Jag har hört att man inte kan hänga på stranden längre utan att det nu är ok att gömma sig i stora tunikor....!


 

Kram Therese

Känslan av eget

Vilken skön helg! Fredagen med mannen och en ostbricka, lördagen med en kär vän, en filt och en flaska rosé, söndagen med en cykel, en soffa och en tre-rätters middag. Jag är kanske inte redo för måndag riktigt än, men det är ju några timmar kvar innan man behöver få ångest över det. Tills vidare hjälper det väl att flaskan med det italienska vinet inte är slut ;)

Så här framåt sensommaren kan vi njuta av att det mesta vi har odlat och vattnat i våras börjar ge ordentlig skörd. Tomater, paprika, gurka, peperoni, gräslök och ett gäng örter.

 

Kram Therese

Något nytt och något gammalt

Tillbaka till verkligheten och life-after-holiday. Första sommaren som gift har spenderats i en solstol i Italien, i handen fanns antingen en bok eller ett glas vin. Ibland både och;)

Höstprojektet har börjat ta form i huvudet, det ska byggas och målas. Dock utan att min man ska få reda på det innan det sker hade jag tänkt. Jag försöker lura iväg honom en helg men han fattade att nåt var på gång... så jag tror att han kommer vara hemma varje vaken minut och vakta lägenheten.

Bloggen däremot är ju helt och hållet min egen, så här gör jag precis hur jag vill;) Ny header, nytt namn och längre än så kom jag väl inte just nu. Men man får ta tillvara på den sista sommarvärmen, jag antar att det kommer finnas tid att sitta framför datorn så fort hösten har anlänt.

Äntligen tänkte jag visa lite bröllopsbilder! Vi gifte oss på Björkö i början på juni, vi hade en helt fantastisk dag tillsammans med alla nära och vädret visade sig från sin allra bästa sida. (Den sista bilden bjuder jag på, nån måste ju sätta ribban på dansgolvet...!)






Kram Therese