Rött är sött


Den här bilden fick jag av en kär vän för ett tag sen, med uppmaningen om att hallen i vår sommarstuga ska se ut så. Och det kan jag hålla med om! Att planerna för att köpa en sommarstuga ligger... eh, tio år framåt i tiden är helt oviktigt att nämna i sammanhanget.

För mer hallinspiration, kika in på Fabriken.
Kram Therese

Glöggdoft


I år har vi hemmagjord glögg som luktar godare än den ser ut…! Den är hundra gånger bättre än den man köper, plus att flaskorna är mycket finare ;) Jacobs dunderglögg heter den som vi njuter av på kvällen efter att ha kommit in från denna kyla som intagit Göteborg. Känns som att vi aldrig kommer att tina upp.

Kram Therese

Nedräkning

1:a advent betyder att nedräkningen till julafton kan börja på allvar, samtidigt som vi idag nog kan säga att nedräkningen till bröllopet kan börja på allvar. När vi tände första ljuset på adventsljusstaken, satte vi oss ner med varsin kopp kaffe och papper och penna. Bröllopsplanerna måste skrivas ner! Festen, maten och prällen är bokat och klart. Bara resten kvar som ska stämma och harmoniera med varandra.

Adventsljusstaken ser exakt ut som förra året... kreativiteten tog slut efter att jag satt upp stjärnorna och gjort kransar av granris. Men inget fel med det, luffarslöjd och lite mossa är väl allt man behöver;) Temat på min veckas söndagsbild är alltså 1:a advent, fler hittar ni här.

Kram Therese

Istället för socker i lådan

Börjar väl med samma mening som förra torsdagen: är det verkligen torsdag idag... veckorna går så fort! Men idag kan jag lägga till supereffektiv på mitt cv. Jag har jobbat en helt normal arbetsdag, fikat med en vän, varit på Ikea, varit på Ica Maxi och pysslat med julblommor. 

Eftersom det redan är mörkt ute så blir inte fotona bra, så adventsbilderna får vänta till helgen. Jag visar istället från arkivet. Häromveckan ändrade jag om lite i hörnan i vardagsrummet. Jag ställde två sockerlådor på varandra, den ena agerar döljning av ful el-härva och den andra agerar bokhylla.
 


Kram Therese

Julekrans

När jag fick senaste numret av Sköna hem och såg det här reportaget, visste jag direkt att såna där kransar som hänger där i fönstret ska jag ha på balkongen. Jag skiter i att jag snor idén rakt av, det är så fint! Nämen, vad säger jag, jag ska ju inspireras så klart.

Kransarna har inte tillverkats, än mindre satts upp, än. Men eftersom tisdagstemat idag är adent visar jag bilden jag har inspirerats av, och så håller alla tummarna för att jag kan visa upp hur det blev hemma hos oss på lördag. Ikea-besök och adventspiffning är inplanerat på fredag (men sen när blev nåt som man tänkt sig....?).




Kram Therese

Sista dagen

Så här sista dagen på veckan så är det dags för en söndagsbild. I detta hushållets bröllopsplanerande, så tänker jag visa en dröm som förhoppningsvis snart går i uppfyllelse: The Big Honeymoon.


Bild från Beach Wallpapers.
Kram Therese

Vänder blad

Som en del redan märkt: jag har gjort om lite här. Och som ni alla vet så tar saker alltid längre tid än man tror, då den kommer att pysslas med ett tag tills jag är nöjd, men helheten är på plats och det var dags att byta ut det gamla utseeendet.

Hoppas ni stannar kvar! Jag blir verkligen så glad av alla kommentarer och uppmuntran, det värmer så här i vintermörkret.

Inatt har det snöat. Och det är jag kanske lite glad för, det värsta med det är att vi inte har vinterdäcken på än...*skäms*. Men idag står bröllopsplanering på schemat, vilket innebär att pappa kommer med hemleverans av just.... vinterdäck! Alla föräldrar ska tillsammans med blivande äkta makarna intaga en gemesam middag för att diskutera om jag verkligen FÅR byta efternamn och därmed bli medlem i en ny familj. Nä, skämt åsido. Vi ska ut och äta och dricka gott ikväll, och även prata upplägg av vårt kommande äventyr (läs: hur dyrt får det bli...?!). hihi

Inte varje dag jag har snittblommor i badrummet, men nu när jag har det så ska jag visa det! Den överfulla tvättkorgen fick vara med också, glasburken med tvål, ramen med tänkvärda ord och tandborstglaset med säckväv. Brunt, grönt, trä och svart är helt klart mina favoritfärger tillsammans med lite grönt.



Kram Therese

Living in a rush

Är det verkligen torsdag idag...?! Jag hänger inte med. Men härligt med fredag imorgon, sista jobbdagen på veckan som kommer avslutas med ett träningspass och något glas rött på kvällen.

Idag har vi simmat, en helt nyuppfunnen tradition i vår lilla familj. Projekt bröllopsform är igång. Blivande mannen som kan äta Mc Donalds till frukost varje dag utan att röra sig ett gram, medan jag får kämpa lite mer. Jag simmade i 50 minuter, mannen i...eh, få se nu, lite kortare;) Jag är glad att han följer med på mina påhitt iallafall!

Här hemma har det hänt lite i vårt extra rum: omklädda fåtöljen har fått kompisar i form av ett gäng tavlor med Vouge-omslag, en tidingshög och en sprejad sängkammarljusstake. Den omgjorda bumlingen som blev svart och bucklig samt ett rufft snöre som sladd passar perfekt.

 

Kram Therese

Flera generationers slit

Tisdagens tema på Fabriken är kontraster. Om jag ska se till mig själv och mitt eget hem, så betyder kontraster för mig gammalt möter nytt. Idag visar jag en stol som jag hittade på loppis för ett tag sen för en femtiolapp.

Eftersom vi saknade en skrivbordsstol så slog jag till. Nu står den vid vårt skrivbord som kommer från Ilva, och tillsammans bildar de en underbar kontrast: skrivbordet där vi kommer skriva ny historia och stolen som är ristad av skolelever sedan 50-talet.

Kram Therese

Strumpa på en sticka


Att sticka är nåt jag har gjort sen jag var liten. Bra har det väl blivit lite mer sällan än det har blivit dåligt, men det är ändå själva resan dit som är mysig. Speciellt på hösten och vintern när det är legitimt att sätta sig i soffan klockan sex på kvällen utan att få dåligt samvete.

Denna gång har jag gett mig på raggsockor. Det har jag faktiskt aldrig gjort innan, och jag har en känsla av att det har blivit fel nånstans runt hälen... det ser inte riktigt ut som en socka där;)
Kram Therese

Dagen-efter-festen

Min söndagsbild får denna vecka bli den här. Betyder det att festen var lyckad? Ja, så skulle man kunna sammanfatta det.


(Även om en matsalsstol fick ny färg på sitsen, tips på rödvinsfläcksborttagning mottages tacksamt).

Fortsatt trevlig helg vänner. Själv ska jag göra iiiingenting.
Kram Therese

Ljushörna


Två saker som jag länge har haft i huvudet som nu äntligen är genomförda: köpa en dymo och sätta kronljus i en stor glasburk.

Skönaste fredagen igår på länge. Vi blev bjudna på lunch med jobbet vid havet. Fantastisk förrätt som var buffé (!) med olika sorters skaldjur, sill och lax. Kummel till huvudrätt och en otroligt chokladig och kladdig kladdkaka efteråt. Mätt var förnamnet, tur att arbetsdagen tog slut där. Vilken lyx att få komma hem klockan tre och fortfarande få lön till klockan fem, för mig har det sällan eller aldrig hänt så jag njöt lite extra.  

En rolig lördag har vi framför oss: vi ska åka till Björkö för att spana in ett möjligt ställe att ha vårt bröllop på, och ikväll ska vi ha hit en hög vänner på tapas. Hoppas att alla är hungriga så att vi inte behöver äta tapas fram till jul...!

Kram Therese

K som i Kärlek


Ja det är lite temat här hemma just nu. Underbart.

Tavlan med det stora K:et ändrade jag häromdagen. Jag klippte ut ett K från ett A3-ark och sprayade fast på glasskivan, kanske inte syns så bra på bilden men i verkligheten blir det lite 3D effekt. Nästa gång jag ska byta motiv får jag även byta ram alltså...!

Haft en skön kväll, 40 minuters simning, lite städning, lite röjning, lite stickning, lite bloggning... och kvällen är inte ens läggdags än. Börjar äntligen komma in i att ha lite mer tid över på kvällarna, till skillnad från innan då jag pendlade och varje minut på kvällen kändes som att den sprang fram dubbelt som snabbt som minuerarna under dagen.

Imorgon fredag, gott!
Kram Therese

Snörning


Dessa fina klickade jag hem precis innan vi åkte på semester. Tidigare har jag haft ett par gummistövlar från barnavdelningen på Din Sko, och jag tyckte att de behövde uppgraderas ett snäpp. Just löööve them!
Tack Charlotte för tipset.

Häpp, nu ska det bröllopsbloggas. Nej, jag ska inte bröllopsblogga, jag ska skaffa inspiration till vårt egna som ska hållas i juni :)

Ha en skön kväll.
Kram Therese

Honey, I'm hooome!

Jaja, jag vet. Har varit hemma några dagar redan, men tiden kan ju inte alltid tillbringas till det man vill. Underbar resa med hela familjen har det varit, alla höll sams och alla fick som de ville. Sol, bad, drinkar, härlig havsutsikt från rummet, avslappnat och skönt.

Helgen som gick bestod i Håkan-konsert (underbar) och tandvärk (aj, framförallt för plånboken). Blev hemma från jobbet idag då jag varken kan äta eller ser normal ut. Vänster kind är större än hos en bäver, men även människor kanske behöver hamstra inför vintern... nä, förlåt, dålig göteborgsk humor.

Innan värsta värken satte in i lördags hann jag iallafall med att vinterbona för pelargonerna på balkongen. Hoppas att det inte blir 30 minusgrader hela vintern så att de klarar sig, förra året var de väl redan döda vid den här tiden. Stegen i björk har jag borrat ihop med hjälp av pappa, och grenarna är hemsläpade av mig själv (och ja, det var jag som dammsög bilen alldeles själv efteråt).

Kram Therese