I väntan på sol

Passande tema på Fabriken, hade tänkt visa vårt nya skåp idag så här innan det är dags för en veckas semester.

Plåtskåpet som ju alla ser INTE kommer från Ikea, utan är precis det där gamla, slitna, skolskåpet som vi ville ha (ljug i stora lass, tålamodet tröt i letandet, blev ett felköp, och tillslut hamnade vi på... just det, Ikea). Och inte kan jag skryta med färgordning på tygerna, inte kan jag skryta med att ens ha ordning där inne. Men det är ett skåp innehållandes ett kreativt kaos. Ett kaos som numera alltså är samlat på ett ställe, inte tvåtusenetthundra ställen.







Bikinin är på, solkrämen ligger i väskan, drinken beställd, handduken ligger på solstolen. På återseende.

Kram Therese

Upphängd


Knoppbräda och lampa på plats!

Knoppbrädan av drivved (eller ja, jag hittade grenen i skogen så det kanske inte får kallas drivved då, men tyckte det lät bättre...). Knopparna från Indiska har pappa borrat dit, jag satte endast dit ett blyertsstreck där jag ville ha dem (bra arbetsfördelning).

Lampan skulle kunna vara en gammal industrilampa (men det är det inte). Den var mörkbrun när jag fick den och helt fri från repor. Efter att ha gått på den med hammare, svart spray och virat tjockt snöre runt sladden blev den så här. Perfekt!

Nu blir det lite allt möjligt: packa inför onsdagens avfärd till solen, äta lite kanske, förhoppningsvis se på tv innan läggdags. Ha en skön kväll till eder alla.

P.S Jag låter bli att måla på fåtöljen. På sin höjd lacka om i nån annan form av träfärg.

Kram Therese

Sittduglig

Tiden sprang fort denna helg, inte en enda gång har jag hunnit sitta i min färdigklädda fåtölj. Drömde om att sitta där med en bok och ett glas rött... får helt enkelt bli en annan dag. Bilder kommer här iallafall!

Funderar på om jag verkligen ska låta bli att måla armstöden och benen. Möbeltapetserar-gubben som har kursen tyckte att det var ett hån mot fåtöljen att bara låta träet vara sådant när klädsel och stoppning var nygjort...! Så jag fick lite dåligt samvete i hantverkarhjärtat. Men å andra sidan gillar jag när det är lite slitet och skavt.

Får sitta in den och känna av läget helt enketl!

Kram Therese

Lace

Jag vet inte vad det är med spets, men jag bara dras till det. Som flugor till honung. Inte för att jag använder speciellt mycket kläder med spets på, jag bara trivs med att ha det i garderoben. Fetisch...?!


Idag öser regnet ner, så vad passar bättre än en kväll hemma med gulasch-soppa, vin och Glenn Strömbergs cappuchino-mousse till efterrätt. Innan det sker ska jag göra i ordning i extra-rummet. Fåtöljen gjordes klar idag på kursen, en knopp-bräda ska upp på väggen och en hög med grejer ska ner till förrådet.

Ha en skön lördag alla.

Kram Therese

Till bords

I helgen som gick fick vi upp en taklampa i matsalsdelen (japp, från och med nu kallas den så, fast att det är ca en halv meter mellan matsalsbordet och soffan...!). Lampan som förut hängde i mitten av rummet, hängde där när vi flyttade in för ett och ett halvt år sedan. Men inte förrän nu har den stört så mycket att vi gjort nåt åt det, trots att den egentligen var hur ful som helst.

Bordet blev modell större efter omlackeringen till vitt: vi behöll extraskivan i permanent. Innan var bordet runt, och lite gulligt. Men samtidigt svävade det då bara ut och var liksom ingenting. Nu känns det mer som ett ordentligt bord att sitta vid och äta god älgstek (för det gör vi varje dag numera...inte).

Stolarna har nytt tyg, innan var de 70-talsbruna. Fint i sig, men inte längre. Bordstabletter sydda av gammal juteväv, något jag inte rekommenderar för att de dammar nåt vansinnigt. Men när de väl var sydda så måste jag ju använda dem, och då får man stå ut med att nysa vid bordet;)

Söndagsdukning, och ja, jag vet, jag är kass på bordsdekoration i höst-anda. Men jag hade helt enkelt inte tid att gå ut och plocka ihop en lövkrans eller ett knippe rönnbär. Så låt er nöjas med en ganska färglös dukning, men kolla in taket och lampan (som tidigare var orange) och kedjan som jag har skrubbat tills händerna blödde (som så klart inte syns så bra på bilden, men det är den som hänger ner från själva lampsladden i taket).

Kram Therese

Får det lov att vara en kudde?

Tisdagstema kuddar! Jag hittade dessa på Trend4you.se. Min första tanke var att de där kan man göra själv... men så kanske man inte får skriva här;) 


Bild från balkongen: kudden med tjejen är säckväv med en stryka-på-bild. Lätt som en plätt, kan även tänka mig att det är på samma sätt mittenkudden från trend4you är tillverkad.



Kuddarna i soffan: en del egen-tillverkade, en del köpta. Jag gillar de svarta plisserade (Lagerhaus) och den beige H&M-kudden som verkar finnas i var mans hem nu för tiden. Den vita är med svarta skinnbokstäver (japp, it took some time...både att skära till bokstäverna, men sen skulle man visst sy på dem också haha).

 

Kram Therese

Varsågod och sitt

Lina ringde precis på hos oss med en matleverans. Underbart! Kött, fisk, kyckling, grönsaker on masse och goda recept. Nu är det bara att laga! Så här full har nog aldrig vår kyl och frys varit samtidigt. Färskt bröd var med också, så det måste man ju få smaka på redan nu. 

En liten förhandsvisning på hur fåtöljen kommer att bli när den är färdig. Sitsen är helt klar, men har halva ryggen och armstöden kvar. Den kommer göra sig perfekt i vårt extrarum, och den är otroligt skön att sitta i (ja, så klart att den måste vara, det är ju jag som har fixat till fjädringen i den...!).

Ha en trevlig kväll.

Kram Therese

Dimanche


Dimanche: franska för söndag, vilodag.

Men vilodagen får komma en annan dag. Har haft föräldrar på besök. Pappa utrustad med borrmaskin och stege, mannen i köket och jag överallt. Ett litet steg närmare fulländning iallafall, två lampor har kommit ut, matsalsbordet är färdigt och jag har sytt bordstabletter. Fåtöljen som jag gör på kursen är, tro det eller ej, endast en lektion från att bli klar. Ja, lite ljug tror jag att det är. Vi har två lektioner kvar men den sista kan jag inte gå på för då ligger jag på en strand och solar, så nästa gång får jag öka takten.

Veckans söndagsbild: en praktfull orkidé som spontanshoppades på Ikea förra helgen men som blev så fin i fönstret.

Ha en skön kväll.

Kram Therese

Och vintern började i oktober

God lördag!

Minusgrader ute, är det vinter redan...? Tur att vi ska åka till solen om drygt en vecka, längtar att få ligga lite på stranden igen och dricka paraplydrinkar.

Ser även fram emot lite ledigt, går alldeles för mycket i ett hela tiden just nu. Men det brukar ju ofta straffa sig själv, vilket hände igår när jag inte kunde nånting annat än att kolla på tv helt apatiskt.

Ska iväg på möbeltapetseringsurs om en stund, kan kanske visa bild på fåtöljen senare för jag tror det är dags för påklädning av tyget idag. Men varje gång jag tror mig veta vad nästa moment är, nä då minsann ska man göra än det ena än det andra först... jaja, ska man göra det hantverksmässigt korrekt så ;) Och det vill jag ju, så tålamod tålamod tålamod (inte min starka sida).

Hittade ett kök på Bolig Magasinet som jag gillar, titta och inspireras.

Kram Therese

Smyckesfint


Jag tror denna asken blev det sista köpet i London, men helt klart ett av de bästa köpen. På Zara Home hittade jag den, och föll så klart. Perfekt för alla smycken.


Kram Therese

Sovrum

"Ett sovrum eller sängkammare är ett rum som är möblerat för att sova i. Huvudmöbeln är en säng, och vanligen finns det ett nattduksbord stående bredvid sängen" (Wikipedia)


Ett sovrum jag mer än gärna hade sovit varje natt i. Underbara öppna spis, fantastiskt fina säng, ljuvlig trävägg. Veckans tema på Fabriken är Sovrum.

Bilden är sedan länge sparad i min inspirationsmapp, så vart den kommer ifrån har jag tyvärr glömt. Om nån vet, hojta!

Nedan gamla bilder från vårt sovrum. Fick prioritera idag efter jobbet: ta nya, finare och bättre bilder på sovrummet. Eller spraymåla en lampa, ljusstake och extra bordsskivan till matsalsbordet. Det blev det senare. och sen var det mörkt, och då skulle de nya bilderna inte bli bra ändå...!

 
Kram Therese

Sunday pic



Häromdagen vaknade jag upp till synen av denna vy. Underbar soluppgång från fönstret får bli min söndagsbild på Fabriken.

Helgen har bestått av möbeltapetseringskurs, circus-fest, inköp av skåp och en p-bot på 800 spänn. Jo, bättre saker kan man ju lägga pengar på. Inkommande vecka ska bestå av löpning och avslappning. Något jag ser fram emot.

Kram Therese

Kissing birds

Igår skulle jag bli hämtad av mannen efter jobbet. Och jag blev lite tidigare än tänkt helt ofrivilligt: byggarbetare ska riva en vägg i helgen precis där jag sitter. Och när de kom vid halv fem såg jag det som ett tecken på att ta helg.

Brevid jobbet finns en bra second hand. Jag har hört att man måste vara där när de öppnar vid tolv, men jag tog en sväng in dit iallafall. Och där i dörren står en stooor tavla med fåglar. Jag ser direkt hur jag kan tapetsera än det ena, än det andra. Frågar vad de ska ha, och 30 kronor senare är den min.

Insidan på en byrå som jag har underkläder i, insidan på vårt kommande skåp i extrarummet... eller ska man helt enkelt låta den vara en tavla men med en annan ram?!



Kram Therese

Friday I'm in love


Inspireras mycket av Pernilla som ständigt påminner om vikten av vardagslyx. Nu är det dags för mig att tänka på samma sak. Att faktiskt njuta lite av vardagen. Att inte alltid stressa på, att inte alltid ha nåt att göra utan att man kan sätta sig ner och bara vara en stund. Tidigare har det varit ett litet tidsproblem för mig, jag har pendlat tre timmar om dagen till mitt jobb (en och en halv timme enkel väg dörr till dörr)

Men så i somras hände det, jag fick ett nytt jobb! Sa upp mig och nu har jag jobbat i Göteborg i två veckor. "Ny-på-jobbet-känslan" håller nog i sig en stund till, men vad gör det när det bara tar tio minuter hem med bilen och ingen som gapar på en i andra änden av kontoret. Vilopulsen sjunker lite för varje dag, och axlarna närmar sig den normala positionen.

Idag bestod min varadgslyx i att gå upp i samma tid som de senaste åren, vilket är 5,30. Men istället för de vanliga morgonsysslorna, tog jag en halvtimmes löptur. Kommer in, duschar och äter frukost i lugn och ro. Och det bästa med det: jag var ändå på jobbet klockan åtta.

Home-klossarna köpte jag i London, på Portobello market. Min finaste vän hade tänkt köpa dem till mig innan, men hon kände att risken att det kunde bli lika del rätt som fel så avstod hon. Enda rätta var att köpa dem själv alltså :)

Ha en skön fredag alla, och glöm inte att njuta av helgen.  

Kram Therese

Fynd


Två saker från Myrorna som passar fint ihop. Den turkosa slitna stolen med den färgstarka halvplisserade klänningen.
Kram Therese