Just as simple as that

På något sätt försöker jag reflektera över veckan när det är dags för söndagsbilden. Nu är det fokus vår som gäller, på tisdag är det mars och då finns det inga ursäkter för kylan att hålla sig kvar längre. En bra vecka har avslutas med en ännu bättre helg. Bästa vänner, god mat, för mycket vin, fest och skratt.

En tavla från tavelväggen i vårt extrarum. Live simple, smile big, love, have hope. Livet behöver inte vara svårare än så:)



Söndagsbilden på Fabriken.

Kram Therese

Avlastning

Igår i samband med vår gemensamma veckostädning (ja, vi har struktur på det där nu för tiden, och utan protest dessutom...nästan iallafall haha), fick jag för mig att ändra lite i köket. Klockan var halvnio på kvällen, jag var trött efter träning och en lång jobbdag plus att jag var i matkoma efter att ha vräkt i mig kanske tio pannkakor på fem minuter. Det blev såklart inte alls bra, och jag upptäckte att vi har för lite yta att ställa saker på. Har lyckats surfa runt på Factory 20 och hittat en massa fint som kan tänkas fungera som avlastningsbord i köket. Undra vilken plats det får på handlingslistan, finns ju absolut ingenting på den listan sedan innan;)



Bilder Factory 20.

Nu kära vänner, är det helg!
Kram Therese

Till last eller annat

Idag påminde en kollega mig om butiken Jeanne d'Arc Living. Bra och dåligt på samma gång;) Där finns så mycket fint och jag har så mycket för lite plats hemma. Det där huset vi ska köpa om typ tre år kanske måste inhandlas tidigare...!

Ett bord som detta finns på min to-do-list. Jag väntar på leverans av lastpall och hoppas på att den kommer snart. Någon som har tagit steget längre är kreativa Hannis som även byggt en soffa av dessa träbitar, mycket fint och inspirerande.


Bild Jeanne d'Arc Living
Kram Therese

Saftkalas


Dessa glas kommer från min mormor och morfar. När jag var liten vägrade jag att dricka saft i något annat än färg-glasen

Men idag använder jag dem otroligt sällan. Det känns som att de går sönder bara man tittar på dem, så tunna är de. Men de är fina i skåpet:)

Kram Therese

En vacker dag...

...ska jag ha en samling Eames-stolar i min ägo. Tills ekonomin tillåter, eller tills jag är tillräckligt snäll för att tomten ska komma med en, kollar jag in andras fina bilder och inspireras.

Fabrikens tisdagstema är designfavorit, och dessa stolar tillhör mina absoluta favoriter.



Bild: Archtrend

Kram Therese

Sunday pic


Längtar till sommar och hav.

Fler söndagsbilder på Fabriken.
Kram Therese

Rykande färskt

Vi får frukost varje dag på jobbet, ja det kan man kalla vardagslyx faktiskt. Enda motprestationen är att man ska ha köket en vecka i taget, och det blir ca två veckor per år och person.

Förra veckan var det min tur, och helt oplanerat tog jag med mig eget bröd. Världens lättaste bröd att baka! Bara slänga ihop alla torra ingredienser, i med sirap och filmjölk och sen in i ugnen. I detta brödet hade jag även lite lingon för att det skulle bli saftigare, och även bytt ut ströbrödet mot kokos.

Jag vågar nog säga att jag kan ha varit ganska omtyckt den dagen;)

Kram Therese

Some kind of spring

Idag kan man väl få säga att det kanske kan kännas lite som vår... solen lyser, och dagen har blivit 3 timmar ljusare sedan jul. Dessutom är det fredag, och den känslan är ganska svårslagen.

Helgen ska tillbringas med vänner, vin och god mat. Men först börjar jag med ett hårt spinningpass.





Tavlan har en före detta kollega målat, kistan har vi som soffbord och kommer från farmors stuga, lökarna...ja, de kommer nog från Ica;)

Trevlig fredag.

Kram Therese

Fast

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar
Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv på min sida

Texten av Kentay kanske inte är mitt i prick, men heller inte så långt ifrån. Om någon kommer ihåg, så bytte jag jobb i slutet på förra året. Nytt jobb innebär nya möjligheter och utmaningar, men också en ny osäkerhet i form av provanställning. Kommer jag att klara av det, kommer jag att trivas, kommer de andra trivas med mig, blir det bättre än jag hade innan... ja, en massa såna tankar har man ju. Och idag helt oväntat och oförberett hade jag möte med två chefer och vips, så lyftes en liten sten från bröstet och självförtroendet höjdes några snäpp.

Ikväll firar jag med lite vin, och kikar glatt på tulpanerna jag fick av en kär kollega. Nu har jag gift mig med jobbet, bara bröllopet med blivande mannen kvar;)


Kram Therese

Varsågod och ät

Veckans tema på Fabriken: Tallrikar och bestick.

Fina tallrikar och bestick som man så gärna vill använda, går sällan att köra i maskin vilket gör att latheten oftast plockar fram Ikea-tallrikarna.

Men på helgerna tar jag gärna fram tallrikarna med de rosa blommorna på som jag hittat på Myrorna för en billig peng. Till det äter vi med de underbara besticken jag delvis har köpt själv, och delvis har fått av en kär vän. Och när jag äter frukostgröten, känns det extra lyxigt att äta med en stor silversked:)


Kram Therese

Rester

Baka har direkt aldrig varit min grej, men så fick jag ett ryck i lördags. Föräldrar skulle komma på besök och middagen skulle mannen stå för.

Hittade en burk med pepparkakor som hade blivit över sen jul, så fick för mig att göra cheesecake med pepparkaksbotten. Själva fyllningen är med smält vit choklad och krossad mörk choklad, blandat med kesella och socker.


 
Efter att vi fått i oss god mat och gott vin, åkte jag och mamma in till Scandinavium. Melodifestivalen var i Göteborg:)
Kram Therese

Vågval

Veckans söndagsbild blir min köksvåg. Av lite olika anledningar.

En vecka av bra balans, jämnvikt mellan bra och dåligt, mycket och lite, hög och låg puls, familj och egentid. Genomsnittet på veckan godkänt alltså, skönt.



Nu får man ta tillfället i akt och gå ut i solen. Trevlig söndag på er.

Kram Therese

Gott för fötterna

En stor, härlig och gosig matta har hamnat vid soffan. Sen den gröna ryamattan försvann till matsalsdelen för några veckor sedan har det varit aningens kallt och kalt när man har stoppat ner fötterna från soffan till golvet. För varje liten del som blir vit, får hemmet ett lite skönare intryck och ljus.




Nu tar vi helg tycker jag.

Kram Therese

En sekund av vår

Dagen har ökat med över två timmar, fåglarna kvittrar på morgonen och snön är nästan borta. Det är själ nog för att ta på sig skinnjackan, tänkte jag imorse. Även om jag över den hade en fårskinnspäls (japp, äkta oäkta vara, om nu någon skulle opponera sig), så hjälpte inte det mot stormen jag möttes av när jag skulle hem från jobbet. Idag har det snöat och regnat om vartannat, men båda former av nederbörd har skett på tvären.

Vad gör man då? Jo, man toksvettar sig igenom ett Body combat-pass och undrar varför i hela friden jag har ägnat en massa år på Friskis när jag hade kunnat vara i bröllopsformen för längesen om jag bara hade bytt gym tidigare. Bättre sent än aldrig. Och bättre innan bröllopet än efter.

Tavlan i köket kom till när jag vägrade betala x antal hundringar för ett recept jag i stort sett kan utantill. Och det kom till en dag jag hade mindre att göra på jobbet...! 

Kram Therese

Made by me

Tisdag och tema på Fabriken. Ett lätt-som-en-plätt-tema tänkte jag. Lite för lätt kanske, vad ska man välja... tog lite bilder i helgen och såg att jag fått med min kudde jag har i soffan. Så det får bli en rent slumpmässigt bild, och därmed mindre tydlighet på ändamålet kanske.

Hur som helst, kudden har jag sytt själv. Vitt "bubbeltyg" med svarta bokstäver i fuskskinn. Bokstäverna klippte jag ut och sydde dit en gång när jag låg hemma sjuk och var uttråkad. Nån annan gång tror jag inte jag skulle komma på tanken att göra nåt så pilligt...;)



PLEA
SE PUT
YOUR HE
AD ON M
E

Kram Therese