Today I´m doing this

Fortsättningen på den effektiva tisdagen följde idag, om än med lite avmattning;) Body Balance på lunchen, en snabbis på stan efter jobbet och sen har jag knåpat lite på gästboken till bröllopet. Jag hade en grundtanke. Utmed vägen blev jag lite väl exalterad och fick för mig att sätta hampasnöre runt varje bokstav, bokstäverna som jag dessutom har klippt ut i fejkskinn.

Är det skärgårdstema så är det, lika bra att gå all in... eller?!

Kram Therese

Solenergi

Efter en lång och lat påsk, där det mest ansträngande jag har gjort var att lyfta handen för att greppa vinglaset, har jag haft en supereffektiv dag.

Förutom en obligatorisk arbetsdag har jag idag: tagit en timmas morgonpromenad, gjort färdigt placeringskorten till bröllopet, färgat håret, målat balkonggolvet och en mdf-skiva som ska användas på bröllopet, sprungit en mil, fotat till tisdagstemat, tvättat och diskuterat med min blivande varför han inte har grattat mig på min namnsdag.

Fabrikens tisdagstema är idag På mitt soffbord. Jag visade ju det förra veckan, men vi kör igen. Jag gillar det, så inte mig emot. Idag samsas Damernas med svartsprejade flaskor, en svartsprejad kammarljusstake och några kvistar från ett träd som jag satte i "supesglasen" (eller mormor och morfars bröllopsglas för er som inte hängt med förut).

Kram Therese

En skär torsdag

Sällan har man väl längtat så mycket till påsk som detta året. Känns ju som en evighet sen det var ledigt sist...!
Jag satsar på att göra alla ärenden som ska göras idag, tillsammans med alla andra som också behöver handla antar jag... så kan vi få vara hemma hela dagen imorgon för att njuta av varandra, solen, ledigt, balkongen, blommor, påskägg.

Idag inspireras jag av denna bild. Förundras alltid över vad havet gör som gör att man bara blir så rofylld.

Önskar alla en trevlig påsk!


Bild från Sköna Hem.
Kram Therese

I tiden

Tisdag och dags för tema på Fabriken. Denna vecka är det tidstypiska detaljer. Vår lägenhet ligger i ett hus byggt på 60-talet, och på den tiden byggdes det betongklumpar on masse. Så jag är ganska glad för att de tidstypiska detaljerna som kunde ha bevarats efter en renovering inte har bevarats... det var plastgolv och plastdörrar, det var plasttoalett och plasthandtag.

Men för att återgå till temat, så kom jag på att jag har några flaskor från den tiden. Eller ja, jag har ingen aning om de är från den tiden, men jag gör en chansning;)

Kram Therese

Tillbehör till soffan

Om våren ska vara så här fin, så behöver det inte ens bli sommar. Så varmt och skönt det är ute! Vi njuter för fulla muggar av vår härliga (och inglasade) balkong, det bara strömmar in sol där hela kvällen lång.

I en vecka har vi dessutom kunnat njuta av vårt nya soffbord, det där av lastpallarna. Vitmålat, ihopspikat och helt perfekt.

Nu, mina vänner, ska jag sätta mig på balkongen:)








Kram Therese

Det gror

Ett sant vårtecken är väl när det börjar klia i fingrarna efter att få så och plantera. Det plus att det helt plötsligt känns som att dagarna blir sååå mycket längre i och med ljusets återkomst.

Jag har med jämna mellanrum sått frön under de senaste veckorna. Den första grödan som kom upp var gurkplantorna, och sedan har tomatplantorna stuckit upp på klar andra plats. I helgen har jag planterat om grukorna och ställt dem på balkongen, men tomaterna får växa till sig lite till inomhus.

Här i fönsterkarmen trivs de bra, och det är mitt bidrag till denna veckas söndagsbild på Fabriken.

 



Kram Therese

Filten den 2:a

Jag fick inte bara till en filt i helgen, jag gjorde två... den jag visade igår, plus denna!

Jag tog ett täcke, sydde på ett lakan och sedan en gammal gardin, och bandkantade med fejkläder. Gardinen fyndade jag på loppis för ett bra tag sen för en femtiolapp. Det var så mycket tyg, men jag var bara tvungen att ha det. Jag gillar det broderade mönstret på den, och nu äntligen kom jag på vad jag skulle använda det till.

Så denna får användas när det är lite kallare på balkongen, eller som liggunderlag på picknicken kanske. Ett tjockt och muffligt och härligt täcke.  




Men i helgen ska den väl inte behöva användas, jag har hört att det ska bli sol. Sol som i härlig och underbar vår.
Ha en härlig fredag.

Kram Therese

En lappad duk

Har länge önskat mig en virkad lapptäcksfilt. Jag har till och med köpt garn till den stackars filten, men det var för säkert två år sedan och garnet är fortfarande ihoprullade till nystan. Så tanken slog mig att sy ihop små dukar istället. Sagt och gjort, gick till loppis och fick med mig ett gäng virkade dukar i färgskalan grönt och blått.

Jag sydde fast dem på en bit tyg och bandkantade med vinrött sidenband. Blev ju superbra att ha på balkongen.

Kram Therese

Kreativa ägg

Tisdag betyder tema på Fabriken, och denna vecka är det dags för påskpyssel. Det närmaste påskpyssel jag kommer är när man satte fjädrar i påskriset och målade gipskycklingar gula när man var liten. Om inte äggen jag kokade till mannen i söndags räknas som påskpynt...!

Men om jag ska pyssla nånting i år, så inspireras jag av dessa ägg. Fixas med tidningspapper, fjädrar, bilder, spets, lim och en dos fantasi:) 


Bilder från Creations by Lis
Kram Therese

A piece of love

Så här i pysseltider är det lätt att glömma bort det där med kärlek. Men ibland räcker det med små saker i vardagen, som igår när jag ställde två nykokta ägg på spisen. Då slapp han ju att koka dem själv...!

Äggkopparna som vi använder är de glasen som morfar envisas med att kalla för "supes-glas". Han och mormor fick dem i bröllopspresent, och till dem säger jag fortfarande att vi endast har glasen till snapsen. Att tänka utanför ramarna är inte riktigt deras grej, som att vi satte upp kristallkronan vi fick av dem i sovrummet... hjärtattacken var nog nära där;) En kristallkrona kan man ju inte ha någon annanstans än ovanför matsalsbordet.

Var det nån som sa att det snart är helg igen? Ja, men vad skönt. Då dröjer det inte så länge innan bloggen får sig en uppdatering igen;) 

  
Kärlek får stå för min veckas söndagsbild, fler hittar du på Fabriken.
Kram Therese

A piece of wood

Kikar in för att säga hej och att jag inte har glömt bort bloggen, den vilar lite bara...!

Nu till helgen ska det bli sol. Sol i april betyder balkongfix, målning, plantering, vårstädning... ja, du fattar. Har tjuvstartat med att måla träpallarna jag fick förra helgen av pappa, men för att bordet ska bli klart måste jag köpa hjul till underrede samt träskruv. En annan tjuvstart på helgen jag gjorde igår var att sätta frö till pelargonerna, kan vara lite sent har jag hört... men på detta sätt så blommar de förhoppningsvis lite längre på säsongen;)

En annan grej jag ska göra i helgen (om jag hinner vill säga, det där med att sitta ner och njuta av solen står också på schemat) är att bygga någon form av hylla till alla blommor på balkongen. Tänker att jag ska köpa träplank på nåt byggvaruhus och snickra ihop med den björkstegen som jag redan har på balkongen, se här.

Apartment Therapy, mycket bra inspiration. Ha en trevlig helg på er alla.

Kram Therese

Black bottle

För ett tag sen sprejade jag tre flaskor svarta. Jag hade tänkt att sätta ljus eller blommor i dem, men tiden har gått och de är fortfarande lika tomma. Nu har jag lite vant mig vid att de står där vid den svarta tapeten, så kanske att de helt enkelt får hänga kvar där:)

Tack Hannis för underbar inspiration.

Kram Therese

April weekend

En alldeles för kort helg som har bestått av en helkväll på stan med vänner, show med Robert Gustavsson, två familjemiddagar, kombinerat 25-årskalas med försenat 30-årskalas och för tidigt 78-årskalas, kladdkakebakning, plantering av påskliljor och ranukler, leverans av lastpallar, och nu slutligen en löptur och till sist har jag sjunkit ner i soffan.

Söndagsbilden är från balkongen. Den är inte helt i ordning, eller inte alls egentligen utan allt står bara huller om buller det som ska vara där. Men ändå. Där finns iallafall en fint planterad kruka med blommor som livar upp.


Kram Therese

Blomfix

Berättade på lunchen idag att jag hade sått frön av gurka och tomat förra helgen som nu redan har blivit små plantor. Och utav det startades en lång och härlig diskussion om örter, plantering och sommar. Fick tips om detta härliga blomarrangemang av en kollega. På balkongen eller mot husväggen, du väljer:)


Snart är det dags att ta helg, gissa om jag är sugen på att hem och plantera...!
Kram Therese