Herbs



Vår balkong är numera ganska överbelamrad med all möjlig växtlighet. snart tror jag inte vi får plats där själva längre, så vi får npog lugna ner oss med våra nyblivna gröna fingrar lite.

Vi kan numera göra mojito med egenodlas mynta, vi kan krydda maten med två olika sorters basilika, vi kan snart göra sallad på ruccola och tomat, och idag har vi ätit varsin underbart god jordgubbe som smälte ljuvligt i munnen.
Kram Therese

Sommarlov


Det blev ett litet ofrivilligt uppehåll här, vet inte vad som hände riktigt...! Men nu är midsommar över, några jobbiga dagar på jobbet är över, och framför mig ser jag en lång, varm och härlig sommar. Idag har jag bränt mig för första gången i år, men det var det värt för att slippa vara vintergenomskinlig. Vi är ju ändå redan snart i juli, och då kanske lite sommarbränna kan vara på sin plats.

Idag har vi sett den första mogna jordgubben på vår balkong. Vi måste väl dock vänta in på mogen nummer två för att slippa dela den på två.




Imorgon börjar ny arbetsvecka, men nedräkningen till semestern har för för längesedan börjat och ljust i tunneln lyser allt starkare.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram Therese

Stadsidyll

Sällan är något av husen i Änggården till salu, men i veckans bostadbilaga kunde man hitta detta huset. För fem miljoner får man charmen, för ytterligare en miljon (?) får man renoveringen.









Om du är köpesugen, hittar du annonsen här.

Kram Therese

Brudslöjan


Helgen med släkten förflöt fint, massa gott att äta och morfar som ständigt fyllde på snapsglaset, eller supesglaset som han skulle sagt det. 

Mina föräldrar bor inte direkt på landet, men väl bredvid en djurpark. Där finns getter, grisar, kaniner, kor och hästar. Vi stötte även på påfågeln och dess fantastiska fjädrar, nästan så att Victoria hade kunnat låna dem som sitt släp. 


Fick även sålt våra köksstolar under helgen som gick, så imorgon kan jag ta hem fynden från Myrorna som fortfarande står under skrivbordet på jobbet. Längtar till att få greja om nu, men om jag känner min almanacka rätt så har jag på känn att det får prioriteras bort just för tillfället. Det är mycket, mycket nu och semester känns lite för långt bort för att man ska orka köra på ända tills dess. 

Men värmen är på ingång, fick försmak på solen idag, härligt!  

Kram Therese

SALE


Min favoritbutik har rea. Farligt.



Kram Therese

I'm off

 


Nej, ska så klart inte åka till stranden. Himlen öppnade sig just, och inomhusaktivitet är nog tyvärr det man tvingas till idag.

Idag är det bröllop för vissa, mormors 75-årskalas för andra. Vi ska åka mot mina hemtrakter på Skaraslätta och äta gott, dricka starkt och tjöta mycket.

Trevlig bröllopsdag!

 

Kram Therese

Stol på pinne


Som ett svar på mitt rop efter nya möbler i köket: två underbara pinnstolar på Myrorna för 25 riksdaler styck! Den ena har den där perfeta pastellturkosa färgen, och är så där underbart skavd och sliten. Den andra är lika sliten, men i en krämfärgad nyans. Bilden är lite missvisande färgmässigt, men man kan väl inte begära för mycket från sin Iphone...!

Hade ingen bil till jobbet idag, så de får stå kvar under mitt skrivbord i helgen. Tills vidare ska jag sälja de befintliga köksstolarna, och förhoppningsvis hinna måla om ett bord som står i förrådet.

Tills vidare: en bild från kontoret.

Kram Therese

Tips för grillsugna balkongägare


För alla som trodde att man inte kunde grilla på balkongen, så kommer räddningen här. Finaste och smartaste lösningen finns hos Designdelicatessen och jag hittade tipset hos Room by Sofie.

Vi har dock fullt med grillar på vår balkong för tillfället... en elgrill som inhandlades i våras men som inte använts så flitigt på grund av den enkla anlendingen att dte inte smakar så mycket grill av den, samt en liten mini-klotgrill som mannen inhandlade häromdagen för att han tröttnat på elgrillen. Så en tredje kanske kan kännas överflödigt.

Kram Therese

Around the neck



Till min cremefärgade långklänning från Monki, använder jag detta halsband från H&M.

Kram Therese

Sommarlistan - Kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Spelar egentligen ingen roll så länge man känner doften av havet, men helst bohuslänska västkusten.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?
- I en solstol, med närheten till kärlek, jordgubbar, gott att dricka, och så klart: havet.  

3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Korv och bröd är lika gott som en stor köttbit med grillade grönsaker 

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Vi ska vara husvakt i Åsa, ett litet samhälle vid havet strax utanför Kungsbacka. Mys, grill, bad och sol.

5. Dina bästa sommarfärger?
- Allt som inte är svart

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Att det helt plötsligt är ok att gå utan t-shit på stan, skärpning alla män. Och så klart tubsockar i sandalerna.

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Vår första bilsemester till Italien, jag var runt 10 år och trivdes i baksätet med min nyinköpta Walkman. Jag lärde mig att dyka i hotellpoolen och åt min första pizza i Venedig. Goda minnen som gärna upplevs igen, senast för ett år sedan då jag och mannen tog bilen genom Europa och hamnade mitt i den Italienska högsommaren. Underbart.

8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet. Om jag slipper maneterna.

9. Vad väljer du i glassbaren?
Lakritspuck 

10. Vart går din drömsemester?
- Safari i Tanzania med avslut på Zanzibar.
Kram Therese

Drickaförvaring

Sommaren är tillbaka! Solen lyser på klarblå himmel och det är varmt!

Igår satt vi ute länge, det var grill, vin och trevligt sällskap. Idag fick jag springa av mig det goda, tog vägen genom Slottsskogen som närmast liknar en festival så fort solen kommer fram.

Hittade detta fina skåp på Apartment Therapy. När vi har den där sommarstugan vid havet med stort trädäck, ska jag ha ett sådant här skåp där ute. För att liksom alltid vara förberedd...!



Kram Therese

Titta upp




Vackra takbjälkar.

Sovrummet finns i detta hem.

Kram Therese

Sommarblomma




Trevlig tisdag!

Kram Therese

Grönt för örat






Gröna sköna örhängen från Indiska.
Känner på mig att dessa kan bli använda ganska flitigt i sommar.

Kram Therese

Citatet


Det är sorgligt när människor du känner, blir människor du kände




Kram Therese