My vintage garage

Så kul att läsa andras bloggar med så mycket inspiration som dessutom tar steget och gör nåt åt sin dröm. Kika in på Vintage House så förstår du vad jag menar :)

Just nu pågår dessutom en utlottning där. Man kan vinna tre stycken saker som jag mer än gärna skulle vilja ha här hemma: en amerikansk reg-skylt, en tryckpresstämpel och en urtavla. Se på bilderna, visst är de fina.




Biler Vintage House.

Kram Therese

The old book

Dessa skrivböcker hittade jag på Portobello Road i Notting Hill. Jag vet inte vad jag ska ha dem till, men måste man veta det med allt man köper...?! Fina är de iallafall och jag föll pladask.

Kram Therese

The wall

Veckans tisdagstema på Fabriken är På väggen. Jag tycker alltid att det är svårt att veta vad man ska ha på väggarna, jag vet att det går att spackla igen hål... men det gör man ju aldrig även om det krävs ;) Så därför kan jag ibland vara lite feg när det gäller vad som ska upp, även om man ser tonvis med bilder på fina tavelväggar och annat hit och dit.

Hur som helst, jag har lyckats få upp en tavelvägg i vårt extrarum (som för övrigt är en långdragen sorgsam historia, det blir liksom aldrig bra där inne). Och av den förklariga anledningen, blir det bilder på bara väggen och absolut inget annat...



Tänkvärda ord :)

Ha en skön kväll.

Kram Therese

Plåtskåp


Jag vill tipsa om ett skåp. Eller tre skåp rättare sagt. För man borde ju ha dem alla efter att ha sett bilderna.
Nej, jag kommer inte att köpa dem. Trots att jag vill ha dem hur mycket som helst, så är det inte vad vi borde lägga pengar på just nu. Men verkar ju synd om de blir osålda, och någon av er där ute vill säkert ha dem så mycket att man kan spendera sina sista slantar på det.

Om ni kommer ihåg, så har jag redan köpt ett typ likadant plåtskåp... problemet var bara att det väger hundra ton och vi kan därför inte ta in det i lägenheten. Och ju mer jag tänker på att vi borde ha ett sånt skåp, ju mer vill jag ha det, och ju mer frustrerad blir jag att vi inte har ett skåp där jag vill att det ska vara just nu. Suck.   






Du hittar dem hos Gotlandsliv.  

Kram Therese

Show me the house

Idag blev vi av med vår husvisningsoskulddetta huset. Bilderna ger en bild av ett fantastiskt hus med fina utrymmen och två stora trädäck till altan. Underbart badkar och fint kök.


Tur att vi åkte dit och tittade, så att vi kan släppa tanken på det. Ett stort misstag och några mindre som gjorde att vi inte föll för det alls. Trappan upp och trappan ner...de var nog inte ens 50 cm på bredden och dessutom så svängda att man knappt kunde gå i dem. Än mindre gå i dem med en unge i famnen. Synd! Men kul att titta, och inte har vi bråttom heller :)
Kram Therese

Coffee-oholic

 



Om du inte kan gå till Starbucks, får Starbucks komma till dig!

Som den kaffeälskare jag är, skulle jag inte kunna leva utan vår kaffemaskin. Och så här på söndagsmorgonen förmiddagen kan man dricka extra länge och extra mycket. Därför blir det idag mitt bidrag till söndagsbilden på Fabriken.

Ha en skön söndag.

 

Kram Therese

Nytt blad


Igår var det dags för mig att säga hejdå till nästan tre års arbete, säga hejdå till tre timmars pendling om dagen och vända blad i mitt liv. Jag byter en klädkedja mot en annan, jag lämnar modehysteriska tjejer till sansade män. Trodde aldrig att jag skulle jobba med herrkläder, men på måndag startar det och jag ser fram emot det otroligt mycket.

Har nog inte riktigt fattat än att jag aldrig mer behöver åka till Borås för att jobba, att jag istället kommer kunna ta bilen i fem minuter och vara på kontoret. Vad ska jag göra av all min tid...?!

På översta bilden syns en tavla i bakgrunden som finaste Bea har målat, en numera före detta kollega. Av de rara på min avdelning fick jag en inredningsbok, tur att de känner mig väl :) Blommorna fick jag av teamet jag jobbat med under det senaste året. 

Nu väntar snart vin och tre-rätters. Japp, är en bra man jag har skaffat.

 

Kram Therese

Nybörjare

Imorgon ska jag börja en kurs i möbeltapetsering. Planen var att ta med en snurrfåtölj som vi har fått av min mormor och morfar. Den funkar alldeles utmärkt, men är lite sliten i tyget så det passar ju perfekt.

Jag ringde till mannen som håller i kursen och förklarade vad jag skulle ta med. Han blev eld och lågor, och tyckte det lät jättespännande. Med tillägget "det kan vara lite komplicerat med en sån i början". Han förklarade att det är mycket sömnad på just en sådan fåtölj, samt att tyget måste vara av töjbar sort. Jag höll inne med att jag är utbildad skräddare så att själva sömnaden och mönsterhanteringen inte är något problem, samt att jag redan klätt om stolar på egen hand. Det får ge sig helt enkelt.

Jag blev däremot lite orolig för det här med snurrfåtöljen nu, så likabra att ha en backup-plan. Åkte till en loppis i närheten och hittade en duglig fåtölj till rimlig peng. Funderade på ett tyg från Svenskt Tenn, surfade runt och fantiserade om elefanterna och de andra fina färgglada tygerna. Sen kom jag tillbaka till jorden, och tänkte att nej, sansa dig, köp inte ett tyg för dryga tusenlappen per meter och förstör det om det inte blir bra. Ska tänka liiite billigare.

Kram Therese

Dagens prestation

I vintras glömde vi ta in växterna som står på vår inglasade balkong. Vi tänkte väl mer att de liksom klarar sig där. Men så blev det vargavinter, och alla växter dog.

I år gör vi inte om samma misstag, och idag fick jag tummen ur att iallafall ta in en av dem. Nu får den övervintra bredvid soffan istället.

Kram Therese

The final countdown


Efter min London-resa skulle jag ha tre arbetsdagar kvar. Och det var tre dagar jag faktiskt hade sett fram emot, plus att kvällarna till dessa tre dagar var fullspäckade med aktiviteter med arbetskompisar.

Men jag ligger deckad i soffan, förpassad till att titta på Hem till gården och sämre dokumentärer på TV4 Fakta. Fick med mig två tidningar hem från England, men eftersom planet var försenat så har jag redan läst ut dem för länge sen.   

Doktorns ordination är vila, vila, vila. Nytt jobb på måndag, och då måste jag vara frisk. Så eh, ja... jag går väl och vilar lite till då.

Kram Therese

Back in town

Tillbaka från en helt fantastisk helg i London. Umgås med bästa vännerna, shopping, pubrundor, vinluncher, marknader...och en virusinfektion på det.

Det är tre dagar kvar på mitt nuvarande jobb, och hade såklart önskat mig ett bättre avslut än att behöva vara hemma. Har mycket avslutningsgrejer inplanerat denna veckan: ikväll på Manana, imorgon hemma hos en tjej på jobbet, fredag afterwork. Allt med folk från jobbet. Friskförklaring måste ske snarast.  

Planet var tre timmar försenat hem igår, alltså mer försening än vad själva flygtiden är. Hyfsat segt när man bara vill hem och gömma sig under täcket. Därav inget inlägg om mitt bästa loppisfynd som ju är veckans tema på Fabriken. Men här kommer det, om än en dag försent. 





Mitt bästa loppisfynd? Det går inte att välja riktigt. Har ett fynd i varje kategori, bästa pris, bästa lampa, bästa väska, bästa klänning, bästa ljusstake... så jag tar bästa fynd från London! Det är dessa besticken i silver. De är perfekt tunga och robusta, kostade omkring 350 kronor för allt och hittades på Portobello Road i Notting Hill. Tyvärr verlar det omöjligt att hitta "äkta" knivar, alla knivar som fanns där var nytillverkning och lätta som fjädrar samt alldeles för blanka för att det skulle vara ok som matchning. Tips på var man hittar fina knivar mottages tacksamt. 

Stolen är mitt bästa Myrorna-fynd. För 25 kronor blev denna perfekta turkosa pinnstolen min. Den har en gräddvit kompis också som står i hallen, den turkosa  har vi i köket. 
Kram Therese

London, baby, London!

Nu drar jag till London. På återseende!

Inte på söndag, inte på måndag, utan på tisdag... älskar långhelger! 



Bild: The Independent

 

Kram Therese

Horisontell

Idag är ingen bra dag, jag åkte hem långt innan lunch från jobbet och har sovit hela eftermiddgen. Med mig hem fick jag iallafall två tidningar som jag tänker njuta av ikväll i mitt horisontella soffläge. Min to-do-list inför helgens Londonresa blir lite lidande just nu, men säg det som aldrig löser sig...?!

Kram Therese

Klädhängare


För några år sedan när jag jobbade som dekoratör på Lindex, hade vi en skyltning med en klädstång. Ytterligare ett litet tag efter den skyltningen hade vi en utrensning i vårt lager. Som den samlare jag är hade jag inget hellre än att velat ha den där klädstången. Jag fick ge mig pga av 1. jag var på gång att sluta till förmån för ett år i Australien 2. min lägenhet skulle packas ihop och få plats i mitt gamla flickrum (som skulle visa sig bli utspridd lite här och där i diverse garage och förråd, än idag har jag inte lyckats samla ihop alla mina saker...).

Hur som helst, jag har fortfarande ingen klädstång. Men drömmen om den lever kvar. 
Den översta från House Doctor, den undre från Ikea. Skiljer endast si så där...nån tusenlapp på dem ;)



Tack för tipset!

   
Kram Therese

Husmorstips tack

Vi har rostfritt i köket. Jag har köpt speciell rengöring från Maison Belle som är just för rostfritt. Och det har funkat ett tag, men nu verkar det inte hjälpa längre. Handtagen och även kylen blir otroligt... flottig. Jag vet inte hur jag ska förklara, men flottigt kladdig på nåt konstigt sätt. Och det blir samma även på de handtagen som vi inte använder liksom så ofta.

Jag försökte med Cilit Bang, men det blev typ värre.

Hjälp?!

Kram Therese